A continuació teniu una contestació breu i clara a les preguntes que ha difòs el Partit Popular amb el títol de “NOTAS ACLARATORIAS SOBRE LA ESTACIÓN DE TRANSFERENCIA”.

1-
PP: Amig@s antes de tomar cualquier decisión informaros bien. No, os dejéis engañar y ante todo opinar por vosotr@s mism@s.
COMPROMÍS: Totalment d’acord. Demaneu informació, exigiu-la a qui la té.

2-
PP: ¿Ell@s os dicen que en Rotova ya se esta haciendo la TRANSFERENCIA desde hace más de dieciocho meses?
COMPROMÍS: Sí. De fet, va ser Compromís qui va demanar una explicació pública a l’Ajuntament sobre les activitats que havia començat a fer Lerma, sense que ningú del poble s’enterara. Els avisos d’algun veïns ens van moure a fer la petició.
Vam aconseguir que l’Ajuntament es comprometera a informar els veïns i veïnes mitjançant el RIURAU (núm. 25, setembre-
octubre de 2010).

3-
PP: ¿Os habéis parado a pensar porqué Compromis esta armando tanto revuelo con la planta de TRANSFERENCIA?
COMPROMÍS: perquè l’Ajuntament ha actuat de manera obscura i gens transparent, a banda de perquè hem recollit el posicionament de la gent i d’una part dels empresaris del polígon.

4-
PP: ¿Ell@s os dicen que en un polígono industrial si la actividad molesta, el Ayto. es el que tiene la potestad suficiente para cerrar la empresa?
COMPROMÍS: Estem en un debat previ per veure si volem la instal·lació. A més, per poder tancar la planta d’Ador van caldre més de 10 anys. I sense que tinguera tots els permissos.

5-
PP: ¿Ell@s os dicen que en el polígono industrial Les Mases de Rótova están permitidas estos tipos de actividades?
COMPROMÍS: Clar que ho hem dit: els usos del polígon estan marcats al pla especial del polígon. Quan l’Ajuntament de Ròtova es va oferir per acollir la planta, l’empresa va presentar la sol·licitud de compatibilitat urbanística i li va ser aprovada. I passada per plenari el desembre de 2010.

6-
PP: ¿Ell@s os dicen que se van a crear nuevos puestos de trabajo?
COMPROMÍS: Sí, no sabem amb exactitud els llocs possibles, però entre 5 i 8 llocs de treball. I no ho sabem exactament perquè l’Ajuntament no ha explicat públicament el projecte.

7-
PP: ¿Ell@s os dicen que no tiene nada que ver con el antiguo VERTEDERO DE ADOR?
COMPROMÍS: Sí, per suposat.

8-
PP: ¿Y porque ell@s en su programa electoral llevaban una planta de compostaje?
COMPROMÍS: La filosofia de les plantes de compostatge és la de aprofitar les deixalles, de poda i orgàniques, que genera el propi municipi. Reduir residus i reaprofitar-los per a l’agricultura local. La filosofia de la transferència és la de traslladar els residus de tots els municipis a un punt, passant per Ròtova per a compactar-los.
I una pregunta més: en canvi, el PP duia la planta de transferència al seu programa electoral?

9-
PP: ¿Ell@s os dicen que nuestro municipio, Rótova, va a tener más de 100.000 euros anuales de ingresos?
COMPROMÍS: Sí, hem explicat les contraprestacions exactes que s’han negociat, cosa que l’Ajuntament tampoc ha dit.

PP: ¿Alguien de ell@s os ha explicado, bien, lo que es una planta de TRANSFERENCIA?
COMPROMÍS: Hem explicat què és una planta de transferència. No hem explicat el projecte exacte; li hem demanat en dos ocasions, públicament i per escrit, al govern del PP que ho explique, ja que ells tenen l’avantprojecte de la planta. I són l’equip de govern: se suposa que és la seua obligació. I no ho han fet.

10-
PP: Por el bien de tod@s pasad la información a tod@s vuestr@s amig@s. Tened vuestra propia opinión sobre el tema, GRACIAS.
COMPROMÍS: D’acord, pel bé de tots i totes passeu esta informació. Feu-vos la vostra opinió i demaneu informació. Gràcies.

I una última pregunta, amb el cor a la mà: aclareixen alguna cosa sobre la planta de transferència les preguntes que ha fet el Partit Popular? Perque ho anomenen, aleshores, “NOTAS ACLARATORIAS”?