Compromís t’ofereix un resum del que ha passat al plenari extraordinari celebrat el 5-7-2011. Agraïm la presència a tot el públic. Vos animem a acompanyar-nos en properes ocasions.
Ordre del dia:
1.- Lectura i aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió anterior.
Compromís proposa rectificar la intervenció:
En la promesa del càrrec, el regidor i regidores del grup Compromís afegeixen: “impulsar l’ensenyament en valencià, plurilingüe i de qualitat com a aposta de futur per a la nostra societat”.
Compromís proposa rectificar la intervenció del portaveu a la sessió d’investidura i hi aporta una còpia literal del que va dir públicament:
“Primer que res volem posar-nos a la disposició de les veïnes i veïns. Estem, també, a la disposició de l’equip de govern, per treballar pel poble. Estem contents de veure el saló de plenaris tan ple de gent; a tots i totes vosaltres, moltes gràcies per assistir hui.
Des de Compromís, creiem que tenim diversos reptes esta legislatura: primer que res, fer de l’Ajuntament la casa de totes i tots; en segon lloc, aprofundir en la participació ciutadana; i, per últim, ens proposem realitzar una tasca constructiva, com hem demostrat que sabem fer en els pocs mesos de treball que duem com a agrupació”.
9 vots a favor, de Compromís i PP
2.- Establiment de les sessions; periodicitat.
Un plenari per mes. 20 h. Primer divendres de cada mes.
Proposta d’alcaldia:
30 de setembre. Comissió informativa, el 22 d’agost.
4 de novembre. Comissió informativa, el 27 d’octubre.
2 de desembre. Comissió informativa, el 24 de novembre.
No entenem que hàgem de tenir quasi tres mesos sense plenaris, si acabem d’acordar que hem de celebrar un plenari per mes. Podríem almenys avançar-los a principis de setembre. I celebrar-ne un altre a principis d’octubre. Hi ha qüestions, com la tramitació del camp de futbol, que requeriran probablement -si no ens corregeix- la celebració de plenaris. Si es preveuen plenaris ordinaris, tenim el afegit que podem incloure precs i preguntes i aportar mocions de manera més senzilla, per tractar més temes.
L’alcaldia explica que agost és no hàbil per les vacances i a setembre també hi ha gent que té vacances. No obstant això, si hi ha algun plenari extraordinari, es podran incloure mocions i el públic podrà intervenir.
9 vots a favor, de Compromís i PP.
3.- Donar compte de la resolució d’alcaldia de nomenament sobre tinences d’alcaldia.
4.- Donar compte de la resolució d’alcaldia sobre delegacions.
Javier Artés Ciscar. Cultura, juventut, turisme, festes i comerç.
David Artés Faus. Medi Ambient, Agenda 21, sostenibilitat i agricultura.
Mª Luisa Cócera Gómez. Economia i Hisenda, personal i tresoreria.
Ángela Pla Faus. Benestar social, dona, tercera edat, sanitat i familia.
Vicente Faus Sastre. Educació, esports, treball i noves tecnologies.
Antonio Garcia Serra. Urbanisme, infraestructures, vivenda, policia local, escola municipal de música.
5.- Nomenament en altres organismes representants: consell escolar, consell agrari, consorci de bombers, xàrcia valenciana cap a la sostenibilitat, fons valencià per la solidaritat, pla zonal de residus, mancomunitat municipis de la safor, l’escola municipal de música.
Representants de Compromís per Ròtova a l’Escola de Música: Jordi Puig Muñoz.
6.- Creació comissions informatives.
Inicialment es queda sobre la taula. La proposta inicial és els dijous, a les 18 h. Compromís proposa que s’establisquen a les 20 h, seguint la mateixa lògica que els plenaris, ja que cal afavorir que la gent que treballa puga compatibilitzar la seua faena i la tasca com a regidor.
Posteriorment, després del plenari, s’acorda que les comissions informatives tindran lloc a les 20 h, els dimarts.
9 vots a favor, de Compromís i PP.
Representants de Compromís per Ròtova a la Comissió de comptes: Jordi Puig Muñoz.
Compromís proposa que es nomenen suplents en la comissió de comptes. En eixe cas, els suplents serien Nahiana Suñé Garcia i Suni Vidal Mahiques.
7.- Designació i nomenament de tresorer de l’Ajuntament.
Proposta d’alcaldia: Mª Luisa Cócera Gómez.
S’explica que, a més, es contracta una pòlissa com a assegurança.
3 abstencions de Compromís i 6 vots a favor del PP.
8.- Formació del grups polítics.
Es constitueixen els grups Grup Municipal Popular i Compromís per Ròtova.
9 vots a favor, de Compromís i PP.
9.- Festes locals i escolars.
Festes locals: 16-04-2012 i 10-09-2012.
Festius escolars: 31-10-2011, 9-12-2011 i 30-04-2011.
9 vots a favor, de Compromís i PP.
10.- Personal eventual establiment; dedicacions exclusives parcials o; assignacions assistències per òrgans a col·legiats.
No hi ha assignacions ni exclussives ni parcials per assistència a plenaris ni a òrgans col·legiats.
Personal eventual: 1 plaça, 4 anys: creació d’un lloc per personal eventual, per a ocupar el lloc de treball de confiança especial en gestió de personal -nòmines- i recaudació, llicències d’obra, activitat i altres relacionades amb la gestió urbanística i tributària. La retribució anual serà la que correspon a auxiliar administratiu general d’este Ajuntament i regimen de dedicació exclusiva. El nomenament podrà ser cessat o separat lliurement per l’Alcaldia en qualsevol moment del mandat de l’actual Corporació. En qualsevol cas, este personal eventual cesarà automàticament en tot cas quan es produïsca el cessament o expire el mandat de l’autoritat a què presten la seua funció de confiança o assessorament.
Preguntes de Compromís:
S’ha considerat la possibilitat de realitzar un procés de selecció on es prime, a més de la capacitat de la persona que desenvolupa la tasca, la situació econòmica i el fet de ser una persona empadronada al municipi? Existeix una altra figura de contractació amb caràcter temporal, si fera falta, que puguera tenir en compte un procés de selecció?
El secretari, al seu INFORME, afirma que “se comprueba que existe un puesto de trabajo reservado al personal eventual”. D’altra banda, és la proposta d’alcaldia la que diu literalment “vistas las necesidades de personal eventual de esta Alcaldia para ocupar el puesto de trabajo de confianza especial en gestión de personal -nóminas- y recaudación, licencias de obra, actividad y otras relacionadas con la gestión urbanística y tributaria”.
L’alcalde explica que considera que no cal una prova perquè la persona llogada ha demostrat la seua valua. És una cosa que Compromís no qüestiona.
Des de Compromís no coneixem encara si realment existeix la necessitat de contractar una persona amb caràcter eventual. Per això, a banda de les consideracions prèvies, creiem que el més raonable és abstenir-nos en la votació.
11.- Expedient de contracte adjudicació, construcció i millora del camp municipal de gespa de Ròtova.
Dos qüestions:
– L’anunci del procediment es realitzarà al perfil contractant de la web de l’Ajuntament de Ròtova. Compromís proposa que es publique, també, al BOP, en tots els moments en què es té prevista publicar-se a la pàgina web.
L’alcalde afirma que hi ha moltes empreses que consulten habitualment la web de l’Ajuntament i el consistori es pot estalviar el cost de publicació al BOP.
– Respecte de l’organ de contractació, Compromís pregunta si hi ha previst un membre de cada grup polític en la mesa de contractació, com a vocals. Si és així, tal com sembla possible a l’informe del secretari, se sol·licita que cada grup tinga un representant. Des de l’alcaldia s’accepta la proposta.
Qüestions a l’alcalde o el regidor d’esports:
– L’expedient que estem aprovant actualment no preveu la instal·lació de la gespa artificial? Efectivament, solament preveu preparar el terreny per a col·locar la gespa, a l’espera d’un futur conveni per col·locar-la.
– El terreny no permetrà la pràctica del futbol, una vegada acabada l’obra, mentre arriba la gespa.
– Com que estem aprovant una primera fase de la instal·lació, quin és el cost total que preveu l’Ajuntament respecte del projecte total. Què preveu que necessitarà l’Ajuntament per acabar la instal·lació? L’alcaldia insisteix en què el projecte total ascendeix a 1.900.000 € i que l’Ajuntament assumeix el risc d’aconseguir la resta de la subvenció per a acabar la gespa.
9 vots a favor, de Compromís i PP.
12.- Moció del grup Compromís, sobre el rebuig al decret de Plurilingüisme del Consell.
Jordi Puig Muñoz, portaveu del Grup Polític Municipal Compromís per Ròtova, en aplicació de l’article 97 del ROF, presenten per a la seua inclusió i debat del Ple Ordinari, la moció amb els següents
ACORDS:
a) Declaració institucional de l’Ajuntament de Ròtova en favor d’un model educatiu lingüístic de consens, fet amb criteris pedagògics i de qualitat i amb un paper protagonista del valencià a l’ensenyament com a garantia de plurilingüisme, d’integració i d’oportunitats de futur.
b) L’Ajuntament de Ròtova demana a la Conselleria d’Educació:
– Que anul·le l’ordre 19/2011, de 5 d’abril, de la Conselleria d’Educació, per la qual s’establix la Xarxa de Centres Docents Plurilingües en la Comunitat Valenciana.
Que deixe sense efecte la modificació de l’article 10 del Decret 79/84 sobre l’aplicació de la LUEV.
– Que retire l’esborrany de decret sobre el plurilingüisme a la Comunitat Valenciana, que segueix el model gallec, on encara no s’han donat resultats i sobre tot s’han creat disfuncions educatives a nivell organitzatiu i del professorat.
– Que negocie de forma consensuada, amb la comunitat educativa un model d’ensenyament plurilingüe que garantisca l’acompliment de les finalitat de la LUEV en base a l’avaluació dels programes plurilingües, atenent a criteris científics i pedagògics basats en l’avaluació dels programes lingüístics actuals i en les recomanacions de l’informe de l’IVAQE , referit anteriorment.
– Que implante un sistema d’avaluació que determine el nivell de competència lingüística de l’alumnat en valencià, castellà i anglés i els dissenys dels plans de millora en base als resultats.
Vicente Faus (PP) explica que actualment és més important saber anglés que valencià, per si es vol treballar a llocs com Madrid; i que l’actual sistema permetrà que els xiquets aprenguen millor castellà i anglés.
Jordi Puig (Compromís) explica que, efectivament l’actual model permet un coneixement contrastat; el problema és que el volen canviar sense atendre a cap criteri pedagògic.
El PP es manté en contra i l’alcalde apunta que el tema cal que el debaten en altres llocs i que nosaltres ens hem de dedicar a problemes de Ròtova.
Jordi Puig (Compromís) explicar que l’assumpte afecta i afectarà els nostres fills, els alumnes i estudiants de Ròtova, a l’escola i a l’institut; per això, com que també ens preocupen, és important dir-li a la Conselleria que no pot fer experiments amb ells.
3 vots a favor de Compromís, 6 vots en contra del PP.
S’alça la sessió.