Compromís proposa la creació d’una comissió d’urbanisme, amb representació veïnal i tècnica, i amb un procés de participació ciutadana, amb l’objectiu d’un reestudi del disseny d’urbanització del municipi. La proposta es votà al plenari.

El PP va explicar que havia presentat la ‘reforma urbana’ al seu programa i havia rebut el suport de la gent. “Nosaltres, va explicar el portaveu de Compromís Jordi Puig, apostem per poder crear ponts de diàleg amb els veïns, més enllà de les eleccions, que són cada quatre anys. Cal crear mecanismes de participació perquè els veïns puguen opinar de manera contínua”.

Compromís havia decidit abordar el problema del descontent amb el disseny urbà de Ròtova, que és, de fet, un dels temes que més crítiques ha generat els últims anys al municipi. Davant la demanda i les nombroses propostes i suggeriments per part de veïnes i veïns del muncipi i considerant que el projecte que es va denominar “renovació urbana” no va ser consensuat i planteja rebuig en una part considerable de la població, Compromís proposà una comissió d’urbanisme amb participació ciutadana per decidir com volen els carrers.