Explicar-nos i actuar… sense perdre’ns en la paperassa

Article d’opinió de Jordi Puig (regidor-portaveu de Compromís per Ròtova).

Fa goig veure com, per fi, la gent ha eixit al carrer. El 15M no ha mort, ja li haguera agradat a més d’un. I, amb el nom que siga -tant hi fa 15o com “indignats”-, roman despert amb l’objectiu que alguna cosa canvie. De moment, ben poca cosa, cert.
Cadascú, i nosaltres a tall individual no podem excloure’ns, ha de poder d’aportar alguna cosa en el seu dia a dia. Nosaltres ho estem intentant també.
El darrer plenari de Ròtova, per posar un exemple, va posar sobre la taula unes quantes coses ben a les clares. Tantes, de fet, que costa de destacar-ne alguna com a més important, o més greu -segons de què parlem-.

La primera d’elles (ja n’hem parlat abans) que l’equip de govern està ben còmode presidint actes religiosos, i mesclant tots dos àmbits. “Si m’ho demanara tan sols una persona, hi aniria”, va dir l’alcalde com si el privàrem d’alguna dret elemental. I és que fins al moment, en moltes ocasions, ells parlen d’assistir a les processions -que ningú ha prohibit- en compte de presidir -un lloc que, en una cerimònia religiosa, correspon al rector.
La segona, l’oportunitat de gravar els plenaris, a què també s’han negat des del PP. En primer lloc, per garantir que es recullguen els posicionaments de totes i tots. I, en segon lloc, per poder divulgar i apropar al veïnat l’acció política. Obrir l’Ajuntament, en la mesura de les nostres possibilitats.
També va ser rebutjada una comissió d’urbanisme per poder parlar sobre allò que els veïns volen canviar d’aquella reforma urbana que va fer l’Ajuntament la passada legislatura. “Ell diu que no ha rebut cap crítica. Que ningú se li ha queixat per les direccions, ni pels pilons, ni per les voreres ni per res. I que sembla vivim en pobles diferents”. Si totes les frases foren certes, em preocuparia; significaria que cap veí s’ha atrevit a dir-li totes les opinions que hem rebut nosaltres. I, sí, potser, no vivim al mateix poble. D’altra banda, en què els perjudica crear un fòrum, amb tècnics, per recollir millores i crítiques urbanístiques dels veïns?
I tantes altres coses. Ara em fa por que la densitat del discurs, la llargària del text… -tantes coses…- impedisquen que la gent se centre en la importància de cada tema. Per això, la resta d’assumptes els deixe per a més avant. Nosaltres continuem fent la nostra. Intentem modernitzar la gestió i que Ròtova entre al segle XXI, a pesar de la resistència, que sovint empra molt males maneres. I intentem no perdre’ns en la mar de paperassa que ens trobem al davant.
Finalment, tampoc volem convertir el que ha de ser un discurs clar amb vosaltres en això mateix, en una mar de paperassa inacabable.

Arxivat en: General

Comentaris

  1. Retroenllaç: Viure i/o veure Ròtova – Compromís per Ròtova

  2. Retroenllaç: Viure i/o veure Ròtova « La paret de Jordi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *