Separar política de religió i no confondre la gent

Nahiana Suñé. Regidora de Compromís per Ròtova

El passat mes de setembre Compromís per Ròtova va presentar una proposta al PP i a la parròquia per separar la política i l’església, i per delimitar la presidència de la corporació municipal en actes religiosos. A pesar que la parròquia l’havia acceptada, el PP la va rebutjar.

Al principi no enteníem perquè l’havien rebutjada, perquè solament havien al·legat la majoria absoluta que ostentaven. I certament, ens sorprén la seua resposta de l’alcalde a un mitjà de comunicació, perquè, amb ella, semblava que no havia entés la proposta que té per escrit.

En primer lloc, nosaltres no hem prohibit la presència de ningú en cap lloc. I, per suposat, respectem la llibertat d’expressió i de confessió de cadascú, i el dret a exercir-les. Segons l’alcalde, “su decisión recae más en la visión personal e individual”.

Nosaltres no entrem, la proposta no ho fa, a debatir la llibertat de credo de ningú. Han sentit algun posicionament sobre la nostra opció personal? No, veritat? Totes i tots hem d’aprendre a diferenciar el càrrec a l’Ajuntament, triat de manera democràtica, amb les opcions religioses de cadascú. Nosaltres hem de saber diferenciar i entendre quan estem en un lloc com a representants del poble i quan estem a nivell individual. En presidir un acte religiós, que no participar en ell, ens deixem dur per la inèrcia d’altres temps.

I insistim: no parlem de la presència a les processons, sinó de presidir-les, entre el sant i el rector; de fet, l’Ajuntament no ha ocupat ni el lloc com a organitzador del seu dia, allà on se situen els festers corresponents, allà on li correspondria -que és davant.

Hem parlat d’una mesura per modernitzar la política i la vida pública locals. I sí, també deixar altres temps en què política i religió anaven de la mà. Si van a rebutjar-la, que no mesclen les coses, que no diguen que política i la religió ja van per separat. Que diguen clarament el seu posicionament, i siguen conseqüents amb les seues accions.

Nosaltres hem estés de nou la mà al govern municipal a arribar a un acord, més enllà de la majoria existent, perquè les propostes, com hem dit en alguna ocasió, s’haurien de valorar en funció de si són positives o no per al municipi, i no pel pes de cada partit ni dels gustos personals o les creences religioses d’unes persones en concret. I als mateixos plenaris han tingut mostra que eixe és el nostre criteri. Lamentablement no és el del govern local.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *