– El PP rebutja a la comissió de cultura de les  Corts la tramitació de la Proposició No de Llei per a la creació d’una casa de la música a Ròtova.

– Compromís presentarà una moció d’urgència per al plenari de hui perquè l’Ajuntament comunique a la Generalitat la necessitat d’una reforma del cine Cervantes i presenta una esmena al respecte als pressupostos de 2012 del govern valencià.

El PP va rebutjar dimarts pel matí en la comissió de cultura de les Corts la tramitació de la Proposició No de Llei per a la creació d’una casa de la música a Ròtova, que havia presentat el diputat de Compromís Josep Maria Panyella.

Inicialment, el PP va estar a punt de presentar una esmena al text, amb la qual cosa semblava que tenia la intenció d’acceptar a tràmit la PNL. Però finalment no va ser així i va argumentar que l’alcalde Ròtova “ja ha pres cartes en l’assumpte”.

“Des de Compromís ens han sorprés els arguments utilitzats pel PP, en boca de Pedro Hernández Mateo, ja que al·leguen que rebutgen la PNL perquè l’Ajuntament està duent a terme “un vasto proyecto de realización de un centro administrativo y cultural que dé servicio a las necesidades de los vecinos y las asociaciones en materia de actuaciones socioculturales”. Un projecte, xifrat en més de cinc milions d’euros, presentat el 2007 i que a dia de hui encara no s’ha iniciat. Només hi ha hagut la compra del palau -amb les cases annexes- i del cine. Hernández Mateo va enumerar les ajudes rebudes pel municipi per a adquirir els immobles però “no va dir res de la situació actual, que és la que patim tots i totes les rotovines”.

“I precisament per l’estat lamentable en què es troba el cinema Cervantes des que es troba en mans de l’Ajuntament”, ha explicat el portaveu de Compromís per Ròtova, Jordi Puig, “hem demanat que realitze una casa de la música.Precisament perquè el govern municipal va decidir destinar possibles partides (com la del Pla Confianza, per exemple o els diferents plans E) a altres usos, fins que el cine ha quedat en un estat lamentable i impracticable”.

Ara “resulta indignant que el PP valencià ens traga aquesta excusa com a ‘argument’, amb totes les cometes que calguen. Sembla que ens vénen a dir que amb les ajudes per a l’adquisició de l’immoble, quan es va produir, Ròtova ja ho ha tingut bé. Perquè no crec que ens vulguen prendre el pèl a tots, i ens vulguen dir que tranquils, que ja ho tenim tot arreglat”. Al final de la intervenció Hernández Mateo va arribar a dir que “el cine Cervantes se encuentra en muy malas condiciones y han tenido que salir para poder rehabilitarlo, con el esfuerzo de todos”, un extrem que no és cert, com es pot comprovar.

A més, el PP ha indicat que des de l’Ajuntament no se li ha fet saber cap necessitat.Puig “ha lamentat que tots no estiguen posant el granet d’arena per aconseguir la casa de la música”, perquè és cert que, per a aconseguir-ho, el PP ha de voler fer-ho. Per això, Compromís presentarà una moció amb caràcter d’urgència perquè el plenari de manera conjunta explicite la necessitat d’un espai que cobrisca les necessitats de la celebració de concerts, assaigs i altres actuacions; i, si és possible, que certifique que l’actual cinema Cervantes no pot fer eixes funcions per l’estat en què es troba actualment.

 

Una esmena als pressupostos de la Generalitat.

Amb la moció que presentarà Compromís al plenari ordinari de hui divendres, amb caràcter d’urgència, es pretén explicitar la necessitat al municipi d’un espai com a casa de la cultura i de la música. A més, el grup parlamentari Compromís ha presentat una esmena als pressupostos de 2011, tot i sol·licitant que es reserve una partida per a aquest fi.

“Si el PP de Ròtova i el de les Corts Valencianes volen”, ha dit Puig, “la casa de la música, de la cultura o l’auditori (que li diguen com vulguen) pot ser una realitat”.