Compromís anuncia la presentació d’una esmena als pressupostos de 2012 de la Generalitat per a demanar actuar al cinema Cervantes.
El grup municipal de Compromís per Ròtova ha enviat una carta al diputat del PP Pedro Hernández Mateo, que en la passada comissió d’Educació i Cultura del dia 28 de novembre de 2011 va votar en contra de la Proposta No de Llei presentada pel diputat de Compromís Josep Maria Panyella per crear una casa de la cultura a Ròtova.
Des de Compromís per Ròtova l’han convidat a “visitar el municipi i comprovar in situ l’estat del cinema Cervantes, veure com no s’està duent a terme cap restauració del cine Cervantes; veure sobre el terreny com les obres de la casa de la música (a pesar de les certificacions de la subvenció) no han avançat i com el palau està en el mateix estat com quan el vam comprar”.
Segons Jordi Puig, “som conscients que, per poder avançar en aconseguir alguna de les infraestructures culturals del municipi, han de voler-ho tant el PP local com l’autonòmic. I per això els emplacem a posar-se en contacte per poder recollir la informació necessària per poder dur a terme l’auditori, o casa de la música, en el format que més s’ajuste al projecte de l’Ajuntament”.
La carta acaba anunciant la presentació d’una esmena als pressupostos de 2012 de la Generalitat i la demanda que siga atesa. “No abordar estos problemes ens duria a continuar tenint una banda que se n’ha d’anar fora del poble per realitzar els assaigs; que ha de realitzar els conscerts a pocs graus en nits de fred a l’església parroquial; a no comptar amb espais per a realitzar teatre, ni actuacions de cap tipus”.

LA CARTA REMESA:

Distingit senyor En Pedro Hernández Mateo,
Ens adrecem a vosté després de ser coneixedors de la resposta que va donar a la Proposició No de Llei per a crear una casa de la música a Ròtova
En el to, hi ha la bona voluntat de qui creu que fa tot el que pot per ajudar a un municipi com Ròtova. Però res més lluny de la realitat. No sabem ben bé si l’Ajuntament de Ròtova solament ha col·laborat en la justificació -en l’excusa- que presenta vosté per a no aprovar la PNL en què demanàvem la casa de la música; o si, pel contrari, el consistori ha sigut el responsable de fer-li creure que a Ròtova estem duent a terme el “vasto proyecto” que vosté descriu.
Som conscients de les xifres que va exposar, en matèria de subvencions, a la comissió d’educació i cultura de les Corts per a rebutjar la PNL.
El ben cert és que, des que és propietat de l’Ajuntament, el cine no ha parat de deteriorar-se, fins que fou impossible entrar-hi a actuar o assajar, estat en el que es troba actualment.
El ben cert és que Compromís va demanar que es destinaren els Plan-E a la seua restauració i des d’alcaldia es va dir que hi havia altres prioritats. I el ben cert és que, pocs mesos després, la banda hagué de marxar a Alfauir a fer els assaigs perquè les pluges acabaren de fer malbé la coberta.
El ben cert és que l”aula de la música’ que pretén ubicar a la nau polivalent del polígon no complirà les necessitats per poder fer concerts, perquè el consistori solament hi dedica la meitat de l’espai. I així li ho ha fet saber l’agrupació a l’Ajuntament.
I també és cert que, per exemple, l’ajuda de 2010 destinada a una ‘aula de la música’ (provinent de Diputació de València) s’ha concretat (si és que s’ha destinat) en altres parts de la nau municipal (perquè diuen que no té sentit fer l’aula de la música -on anaven destinats els diners- si la resta de l’edifici està per fer).
El que volem dir-li amb açò és que la Proposta No de Llei presentada pel nostre diputat Josep Maria Panyella no se soluciona ni molt menys amb la relació de subvencions que vosté va enumerar, sinó que sorgeix a partir del moment que l’Ajuntament les ha rebudes; a partir o a pesar, com vosté vulga considerar. Perquè, amb tants diners invertits, no hi ha cap projecte dels comtes de Ròtova en marxa ni cap rehabilitació del cine.
Potser seria bo redimensionar el “vasto proyecto administrativo y cultural” i ajustar-lo a les necessitats d’un municipi com Ròtova; nosaltres ara no entrarem en açò. Ara ens toca, des de la humilitat d’un poble menut, admetre que necessitem una espenta per poder donar resposta a les necessitats més bàsiques d’activitats al municipi.
Per tot això el convidem a visitar el municipi i comprovar in situ l’estat del cinema Cervantes,veure com no s’està duent a terme cap restauració del cine Cervantes; veure sobre el terreny com les obres de la casa de la música (a pesar de les certificacions de la subvenció) no han avançat i com el palau està en el mateix estat com quan el vam comprar.
Som conscients que, per poder avançar en aconseguir alguna de les infraestructures culturals del municipi, han de voler-ho tant el PP local com l’autonòmic. I per això els emplacem a posar-se en contacte per poder recollir la informació necessària per poder dur a terme l’auditori, o casa de la música, en el format que més s’ajuste al projecte de l’Ajuntament.
No abordar estos problemes ens duria a continuar tenint una banda que se n’ha d’anar fora del poble per realitzar els assaigs; que ha de realitzar els conscerts a pocs graus en nits de fred a l’església parroquial; a no comptar amb espais per a realitzar teatre, ni actuacions de cap tipus.
Compromís tornarà a presentar una proposta al respecte, amb una esmena als pressupostos de la Generalitat de 2012. Esperem que s’animen a conèixer la realitat de primera mà, i que siguen receptius amb la iniciativa.
Moltes gràcies per l’atenció.
Atentament