Compromís per Ròtova va traslladar la proposta mitjançant el diputat Josep Maria Panyella a la comissió de debat dels pressupostos. És la tercera vegada en un mes que el PP tant autonòmic com local ho rebutja.

El diputat de Compromís, Josep Maria Panyella, fou de nou l’encarregat de presentar les esmenes en matèria de cultura, en les comissions de debat dels pressupostos de la Generalitat. Arribats a l’esmena del cine Cervantes, Panyella va voler detenir-se per explicar el cas: “Les passades setmanes la comissió de cultura va rebutjar una Proposta No de Llei, i Hernández Mateo ho va justificar amb la relació d’un seguit d’ajudes. Ens va dir que l’Ajuntament s’havia avançat. Ens va parlar de xifres, però no de la realitat que viuen els veïns i veïnes de Ròtova. I la realitat és que des del 15 d’octubre de 2010, La Rotovense Musical ha hagut d’abandonar el Cinema Cervantes de Ròtova”.

“Ja en aquella època, quan assajaven al cine, ha explicat Jordi Puig, portaveu de Compromís per Ròtova, “l’agrupació havia de realitzar els seus assaigs en unes condicions lamentables, a uns quatre graus centígrads per les nits d’hivern i amb una humitat elevada”.

Panyella va continuar a la comissió explicant que “des del mes d’octubre de 2010, La Rotovense està havent d’assajar al municipi d’Alfauir.

L’agrupació musical ha demanat fins a sis vegades un acord de sessió o ús compartit a canvi d’ajudar a la restauració del Cinema, que en cap moment ha iniciat el consistori. A més, l’agrupació va haver de guardar l’arxiu de l’agrupació en una casa particular de Llocnou de Sant Jeroni, a dos quilòmetres de la població, on encara es troba actualment. I el ben cert és que l”aula de la música’ que pretén ubicar a la nau polivalent del polígon no complirà les necessitats per poder fer concerts, perquè el consistori solament hi dedica la meitat de l’espai. Eixa és la realitat”. 

I és que al poble, a més, no hi ha cap lloc adequat on celebrar un concert, una conferència, una obra de teatre….

“Ens agradaria que ho tingueren en compte, va concloure Panyella a la comissió, ja que en l’anterior ocasió estaven predisposats a aprovar inicialment esta proposta”.

El PP, però, va tombar l’esmena, com la immensa majoria de les més de 2.500 que es presentaren als pressupostos.

El portaveu del grup municipal, Jordi Puig, ha explicat que “érem conscients de les poques possibilitats, sobretot després que el govern municipal es negara a explicitar la necessitat d’ajudes per intervenir al cine Cervantes. Amb aquesta actitud es fa pràcticament impossible que la Generalitat moga un múscul”.

“Per als pressupostos de 2013 ho tornarem a intentar; i esperem que el govern, tal com va anunciar al plenari, esta vegada sí que hi estiga disposat”.