Els pressupostos de 2012 de Ròtova no reflecteixen la ‘voluntat’ de generar ocupació

Compromís lamenta el fons dels pressupostos i les formes del govern per a aprovar-los, i vota en contra de la proposta del govern.

Compromís per Ròtova va votar en contra dels pressupostos de 2012, a la sessió extraordinària del plenari que va acollir l’Ajuntament de Ròtova el passat dijous 29 de desembre. El deute, l’informe econòmic financer a què obliga la liquidació de 2010 i la impossibilitat de demanar crèdits, condicionen els pressupostos de 2012, que van ser aprovats únicament amb el vot favorable de l’equip de govern del PP.

Compromís ha destacat les contradiccions en matèria d’ocupació del consistori. L’equip de govern havia anunciat, mitjançant una moció i amb una nota pública, a principis d’octubre una partida del 2% del pressupost total d’este any “destinada a crear puestos de trabajo a personas desempleadas del municipio”, i finalment no arribat ni a l’1%. A més, Ròtova es queda sense l’Agent de Desenvolupament Local, el tècnic que hauria de fer-se càrrec de la promoció econòmica, la dinamització amb les empreses, l’orientació laboral i l’assessorament a nivell local en creació d’ocupació.

Compromís va proposar que, si el PP diu que no pot assumir el 40% del cost de l’ADL, que l’Ajuntament es pot adherir al servei d’ADL de la Mancomunitat, amb el pagament d’una quota mínima (que ascendeix al voltant dels 2.000 euros). Puig ha explicat que “no dediquen el que anunciaren; però, a més, es produeix la paradoxa que dediquen 12.000 a contractar desocupats -una xifra amb què podrem fer ben poc- i no poden dedicar-ne 2.000 per tenir el tècnic que pot dinamitzar esta àrea. Estem donant peixos en compte d’ensenyar a pescar a la gent”.

2012 sabíem que anava a ser un any de retallades. En este sentit, només cal començar per mirar el retall el capítol I, en 64.195, respecte del pressupost de 2011.

“Entren els primers 50.000 euros de ‘compensació’ la planta de transferència en pressupost, “que el PP ja dóna per feta i en funcionament -un fet que torna a mostrar-nos el respecte pels processos de participació, quan la Generalitat no ha resolt les al·legacions”. Este ingrés, però, no ha impedit la poca dedicació a ocupació ni la pujada de la taxa de clavegueram.

Però si per alguna cosa estan marcats estos pressupostos, és pel deute que arrosega el consistori. Recordem que arrel de la liquidació de 2010, l’Ajuntament estava obligat a elaborar un pla econòmic financer, i estava incapacitat per a demanar més crèdits a llarg termini. A més, hem d’aportar 60.000 euros (solament en interessos) per al crèdit de més d’un milió i mig d’euros que té l’ajuntament.

Això sense comptar amb les infraestructures que té pendents de realitzar el consistori (l’escoleta, el palau, el cine, la nau polivalent…). “La situació de l’Ajuntament es deu a una planificació de projectes sobredimensionats per a les necessitats del municipi. No es tracta que ara decidim ser austers, és que l’Ajuntament no té diners perquè hem planificat mal i ens hem de dedicar a pagar el que devem”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *