Nahiana Suñé: “Hem de caminar cap a uns pressupostos més participatius”

La regidora de Compromís Nahiana Suñé, ha explicat que “hem de començar a treballar amb l’horitzó d’uns pressupostos més participatius, des de ja mateix.

Des de Compromís entenem que el procés de transmetre el contingut dels pressupostos, de rebre la impressions per part de veïns i associacions no solament és millorable, sinó que és un camí que podem encetar, perquè és pràcticament verge. Independentment del contacte i les previsions apuntades en les àrees corresponents. Preguntem, si no, a les associacions, què saben de tot este procés. I no diguem ja els veïns i veïnes.

Hauríem de caminar cap a uns pressupostos participatius, un objectiu i un projecte al qual nosaltres aspiraríem. Sabem que és complicat, i que d’un dia per a l’altre no podem arribar ací, perquè cal un treball previ de formació i de preparació de l’engranatge. Però, en canvi,seria més profundament democràtic.

D’inici, des de Compromís proposem un model que mire cap ací. Presentar a la gent l’esbós del pressupost; que puguem rebre propostes; que siguen considerades i que posteriorment s’aprove el document final.

Finalment, lamentem que l’aprovació del pressupost siga un tràmit sense més i que la introducció d’esmenes o propostes resulta pràcticament inviable.

 

L’aprovació dels pressupostos.

Compromís ha volgut destacar, a més, “les formes del govern, a les quals no volem acostumar-nos, tot i que són una pràctica habitual”.

No hi ha hagut una participació prèvia, ni pràcticament temps per a l’estudi per part nostra (de dilluns a dijous, amb la comissió respectiva pel mig; tres dies, i sense cap mena de participació). I sense acceptar cap suggeriment ni en comissió ni al plenari. Suñé ha explicat que “el simple suggeriment d’atendre de manera concreta les necessitats que saben que tindran les associacions ja ens va dur bastant de temps a la comissió. I, a pesar que ara no ho hagen volgut atendre, esperem que ho suplisquen amb bona voluntat i enteniment”.

El govern no ha fet els pressupostos d’un dia per a l’altra, ni en tres dies. I en canvi ha convocat per a la seua aprovació de dilluns a dijous, i en uns horaris difílment assumibles per la gent que treballa, tant del nostre grup municipal com dels veïns i veïnes del municipi”, ha lamentat Nahiana Suñé.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *