“Amb elles hem volgut contribuir a millorar les ordenances, per garantir, entre d’altres, els drets dels veïns i veïnes de Ròtova”.

Hem presentat 5 al·legacions a l’Ordenança reguladora de clavegueram i aigües residuals, aprovada pel Ple de l’Ajuntament el 13 de gener de 2012; i 27 al·legacions al Reglament del servei d’aigua potable, aprovat provisionalment pel Ple de lAjuntament el 13 de gener de 2012.

Ací teniu els textos a exposició pública:

– Reglament del servei d’aigua potable (pdf)

– Ordenança reguladora de clavegueram i aigües residuals (pdf)

—————————————————————————

I ací teniu les al·legacions presentades per Compromís:

En relació al Reglament del servei d’aigua potable, aprovat pel Ple de lAjuntament el 13 de gener de 2012, presentem les següents

AL·LEGACIONS:

1.-

Article 1.2: afegir “a rebre aigua, que d’acord amb la normativa sanitària espanyola té la qualificació d’aigua potable. Excepcionalment, i mai durant dos trimestres consecutius, l’aigua subministrada podrà tenir la qualificació d’aigua sanitàriament permissible”.

La raó són els nitrats i altres alteracions que fan que l’aigua puga ser considerada com a no potable.

2.-

Suggeriment: el subministrador podria tenir oberta una oficina a Ròtova durant un horari establert, o en el seu defecte, telèfon d’atenció al client 24h o un telèfon d’avaries 24h.

3.-

Punt 1.3.6. Caldria establir que la visita sols es podrà fer en el cas que no hi haja accés al comptador des de l’exterior. Igualment caldria establir que la visita es fera després d’una cita prèvia acordada amb el client, i fins el lloc on es troba el comptador. Si les persones tenen el comptador dins de casa caldria establir el dret a que previa sol·licitud el subministrador posara en un temps establert el comptador en una hornacina exterior a la vivenda (les despeses haurien de correr a càrrec del client).

4.-

Punt 1.3.8 Creiem que atenta contra la privacitat de les llars: si pagues l’aigua, no tens perquè comunicar quins elements d’instal·lacions tens. En tot cas es pot afegir l’obligació que les modificacions de les instal·lacions siguen efectuades per un profesional de la llanterneria.

5.-

El mateix ocorre al punt al 1.4.2. En aquest cas, caldria especificar que en el moment de l’alta el concessionari podrà demanar el butlletí (però mai en instal·lacions on ja s’està efectuant el servei, ni donar-li accés a l’habitatge).

6.-

En el punt 1.5 afegir un altre apartat: “Subministrar aigua, que per la seua analítica química, bacteriològica, i organolèptica tinga la qualificació d’aigua potable. Excepcionalment podrà subministrar-se aigua amb la qualificació de sanitàriament permisible, durant un periode continuat no superior a 3 mesos, ni durant més de 3 mesos en un any”.

7.-

Afegir un punt: “1.5.5. Disponer de sistemas que eviten el retorno del agua a la conducción general”, entre les obligacions del subministrador.

 

8.-
Punt 2.1: Afegir que el concessionari té prohibit cedir a tercers, distints de l’Ajuntament, les dades dels abonats, així com donar-los un ús diferent del necessari per garantir el subministrament i la facturació de l’aigua.

9.-

Punt 2.1.1: La referència a la cel·lula d’habitabilitat hauria de quedar solament reservat a vivendes de primera ocupació. Per a altres habitatges és convenient substituir-ho per un butlletí d’instal·lació, molt més fàcil d’obtenir que la cèl·lula.

 

10.-
En el punt 2.1.2 Novament substituir la inspecció que vulnera el dret a la intimitat, per un butlletí d’instal·lació. Al cap i a la fi si hi ha un rebentó o una fuga, el responsable i el qui paga és el client

11.-

Punt 2.1.5: Llevar “como mínimo”. Amb aquestes dades és suficient. En tot cas afegir número de compte bancari on es pagarà i telèfon o e-mail del client.

12.-

2.1.11: Substituir per “negativa a aportar un butlletí d’instal·lació”. Cal sempre evitar donar-li al concessionari el dret d’entrar en un domicili, i el servei d’aigua potable és un dret de qualsevol veí, així com la inviolabilitat del seu domicili.

13.-

2.1.12: Canviar “una nueva poliza de abono” per “actualizar los datos del abonado” Si es ven una casa i es transmeten els drets, no s’hauria de pagar de nou

14.-

2.1.15: Eliminar la paraula “personal”, pel que fa a l’enviament.

Canviar “extenderá una póliza” per “subrogará en los mismos derechos y obligaciones la póliza”.

 

15.-

3.1: “Afegir química y organoléptica”, en referència a la potabilitat de l’aigua.

 

16.-

3.7: Afegir “l’antel·lació mínima de 48 hores” abans del tall de subministrament.

Afegir “imprevistas”, quan parlem de fugas u otros sucesos de fuerza mayor.

 

17.-

3.8/ 3.9: Es proposa eliminar els punts 3.8 i 3.9 per innecessaris i perquè no interfereixen en els interessos del Subministrador.

 

18.-

3.13: afegir al segon paràgraf “antes de los contadores” quan situa la col·locació del descalcificardor.

Eliminar des de “En la misma deberá hacerse constar…” fins el final. No té cap sentit establir un consum mínim ni una quota de servei pel fet d’haver instal·lat un descalcificador.

 

19.-

5.2. Possibilitat d’adquirir el comptador en qualitat de lloguer.

Possibilitat que l’abonat puga aportar un comptador homologat i degudament verificat per l’autoritat competent, d’acord amb el diàmetre i tipus que establisca el subministrador.

 

20.-

5.12: eliminar “y demás elementos de la instalación del agua” y substituir per “acometida”.

 

21.-

6.2: cal eliminar la paraula “podrá” i especificar el període concret de lectura i facturació.

Afegir “En el cas de comptadors no accessibles podrá igualment facturar…”

22.-

6.6. Eliminar “las entidades de crédito autorizadas por el Suministrador”.

 

23.-

8.1.2. Afegir “ni haber tramitado el canvio de titularidad de la póliza de suministro, seis meses después de ocupar el immueble”.

 

24.-

8.1.6. Eliminar l’article. No cal comunicar els canvis dintre del domicili.

 

25.-

8.1.13. Eliminar l’article. Atempta contra la intimitat de les persones.

Substituir per “En el caso de viviendas con contadores no accesibles, los propietarios están obligados a permitir el acceso hasta el contador al personal del suministrador debidamente acreditado para tomar lecturas, o bien a instalar el contador en un punto accesible”.

 

26.-

8.6. Eliminar, perquè ja s’ha tallat el subministrament. El comptador és del propietari, donat que ha abonat el seu preu.

 

27.-

8.7. Eliminar “podrá suspender el suministro” per “realizará la correspondiente reparación y la facturará al propietario”.

———————————————————————————

En relació a l’Ordenança reguladora de clavegueram i aigües residuals, aprovada pel Ple de l’Ajuntament el 13 de gener de 2012, presentem les següents

AL·LEGACIONS:

1.-

Article 9. Canviar “podrán arbitrarse” per “deberan arbitrarse”.

 

2.-

Article 27. Afegir al segon paràgraf “no se permitiran fosas sépticas” (en el cas que hi haja alcanterillat). Pot establir-se un període determinat (5 anys?) per a clausurar les existents en l’actualitat, tot i amb la comprovació per part dels tècnics municipals.

 

3.-

Article 42. Últim paràgraf introduit de la següent manera “La pérdida de permiso del vertido dará lugar…”.

 

4.-

Article 55. canviar “podrá suponer” per “supondrá”.

 

5.-

A l’article 75, en cas de suspensió cautelar, caldrà establir què fer amb els residus generats.