El porrat d’este any està ambientat en l’època romana, i dedicat a la vila romana de la Sort, a l’entrada del municipi.

Suni Vidal: “Aquesta línia d’ambientació i divulgació ens agrada. Com vam dir els anys anteriors, cal que potenciem la història pròpia i les arrels genuïnes, com un dels valors afegits per oferir el municipi de Ròtova als i les visitants”.

Compromís considera positiu la introducció dels grups de caràcter local per fer més participatiu i proper el porrat. En eixe sentit, com que enteníem que esta línia incipient era que la que hem demanat estos anys passats, des de Compromís hem treballat tant com hem pogut perquè hi prengueren part grups locals i de la comarca.

Hem volgut aportar algunes propostes que creiem que podrien potenciar l’economia local”. A més, si este any no poden dur-se a terme totes, creiem que estem en el camí; i apostem, per tant, per:

-Utilitzar el ‘Diari del porrat’ per a aportar informació sobre el municipi; i evitar que passe com el 2011 que es va utilitzar per promocionar l’alcaldia. Donat que la major part de visitants són de les comarques veïnes, podem apostar per redactar-lo en valencià.

-Organitzar la setmana anterior al porrat una mena de “setmana escolar”, on els i les alumnes de la comarca coneguen el Centre d’Interpretació de la Pansa.

Treballar amb els comerciants promocions per tal que es generen ‘visites de retorn’ els mesos posteriors al porrat.