L’Ajuntament ha fet una crida pública per tal d’oferir llocs de “controladors” per a treballar durant el porrat de Sant Macià de 2012.

“Entenem, i per això volem que ens ho aclarisquen, que, tot i evitar l’actuació, les persones realitzen la funció de vigilància. I que esta tasca no pot ser duta a terme per qualsevol persona, i menys en el cas en què es tracte d’espais oberts; i ha de comptar a més amb els permissos corresponents de l’autoritat competent”.

L’Ajuntament estaria exposant la integritat de manera innecessària de gent que no ha rebut la formació i no està habilitada per a les tasques de vigilància; i seria responsable de qualsevol succés per a les persones contractades, a no ser que les mateixes persones inhibiren d’esta responsabilitat, un fet que les situaria en una situació de major vulnerabilitat.

Per tot això, Compromís ha demanat saber si s’ha comptat amb un servei de vigilància per a realitzar estes tasques; si la contractació que s’ha realitzat es realitza conforme a llei; i quin sistema de selecció s’ha emprat per a les tasques esmentades per al porrat.