Sessió de plenari ordinari, al saló de plenaris de l’Ajuntament de Ròtova, a les 20:15 h.

1.- Lectura i aprovació si escau de l’acta anterior.

Falta la referència al prec perquè es netege la parcel·la enfront del cementeri.

Vots a favor de Compromís i PP.

 

2.- Aprovació certificació d’obra del conveni amb la Diputació de València (finalització del camp de gespa i diferents infraestructures).

Esta certificació pertany a la segona fase, que s’ha començat, tot i no haver acabat la primera. Es certifiquen 57.646, 42 €. Queden per executar 292.353,58 €.

Encara no s’ha acabat. En principi, caldria haver-ho fet a 17 de desembre. Hi va haver un retard, I ho van justificar per les pluges i per l’estat del terreny. Però estem a març; i recordem que els terminis també puntuaven en l’adjudicació.

Vots a favor de Compromís i PP.

 

3.- Aprovació certificació d’obra del conveni amb la Diputació de València (construcció camp millora camp de futbol).

Esta certificació pertany a la primera fase. Es certifiquen 9.774,92 €. Queden per executar 48.707,49 €.

Vots a favor de Compromís i PP.

 

4.- Donar compte estimació del recurs de reposició EEMM.

La resolució és de 9 de gener. I en ella s’adverteix que Conselleria estima en part el recurs de l’Ajuntament de Ròtova, sobre la pèrdua de la subvenció de 2011 de l’escola de música. Actualment, el procés de valoració de la subvenció.

 

5.- Reconeixement factura CADERSA.

La factura correspon a unes obres de 2008. No s’havia reconegut perquè fins el moment, segons l’alcaldia, no s’havia pogut certificat que s’haguera acabat l’obra.

Des de Compromís hem mostrat la nostra sorpresa perquè es tarde 4 anys en comprovar l’acabament d’unes obres i es certifique l’obra.

 

6.- Moció grup Compromís

Compromís ha presentat una moció al plenari de divendres en què proposa que l’Ajuntament de Ròtova demane a la Generalitat Valenciana l’anul·lació del Decret Llei 1/2012 de mesures urgents per a la reducció del dèficit; i que manifeste el seu compromís amb el manteniment i la millora d’uns serveis públics i de qualitat. Podeu llegir-la ací.

La regidora d’Hisenda, Marisa Cocera, explica que la moció no afecta Ròtova i que l’Ajuntament està fent tot el possible per atendre els serveis de les persones del municipi.

L’alcalde no ens permet rèplica ni tornar a intervenir i emplaça a realitzar la votació, a pesar que li sol·licitem poder parlar. Compromís demana que conste a l’acta que ens nega poder intervenir.

3 vots a favor de Compromís per Ròtova; 6 vots en contra de PP.

 

7.- UA-4. Deixar sense efecte l’acord inicial.

Demanem que este punt es deixe sobre la taula:

La convocatòria es va realitzar dilluns passat. Dimarts vam acudir a l’Ajuntament per veure la documentació que ens faltava, és a dir, el document relatiu a este punt. Dimecres vam tornar per veure si ho podíem veure directament. I dijous, a última hora del matí, se’ns passa per correu electrònic.

“Entenem que tots tenim molta faena, però nosaltres necessitem poder tenir accés a la informació, i necessitem el nostre temps, el que ens correspon, per estudiar-ho. A més, creiem que no es tracta que ens posicionem sobre si cal anul·lar la reparcel·lació UA-4, perquè primer que res haurem de tenir accés a l’expedient per saber el que suposa això, en què consisteix, etc.

L’alcaldia diu que això és una opinió i que és necessari dur-ho avant.

Compromís anuncia que no votarà el punt. La no votació constarà com una abstenció; I demanem que conste en acta el motiu del vot.

 

8.- Control i fiscalització dels òrgans de govern:

a) dació de compte de resolucions d’alcaldia.

Resol. 32. En què consisteixen els canvis expressats en una acta respecte de les obres del camp de futbol?

Se’ns contestarà per escrit.

 

Resol. 43. Diu que s’adjunta una relació d’obligacions de pagament, però al document de la relació que tenim no apareixen.

Ens emplacen a consultar-ho a l’Ajuntament, un matí.

 

Resol. 48. A la resolució, es resol donar publicitat a este decret: l’augment del 10% de l’IBI. Es farà de manera que puga arribar a tots els veïns, casa per casa?

Alcaldia: “Si cal, es pot informar casa per casa, tot i que s’ha publicat com correspon”.

 

Resol. 50. Entrega a cuenta de 3.000 euros, sobre subministrament de senyals: Per a on?

Correspon a una subvenció del RURALTER de 2011. Es tracta d’un endossament, que es va pagant a poc a poc.

 

b) precs i preguntes de l’alcalde i regidors delegats.

 

– PATRIMONI:

Hi ha previstes actuacions, s’han sol·licitat a altres administracions, o s’han demanat subvencions per dur a terme actuacions al jaciment de la Sort?

Des d’alcaldia ens responen que ara mateix és inviable. La petició està feta d’aleshores, de quan es va excavar.

 

– EDUCACIÓ (Vicent) o Consell Escolar (Toni):

A 20 de gener, la Generalitat devia a l’escola de Ròtova vora 12.000 euros. Una part d’ells ja s’han liquidat. Quins són els deutes que la Generalitat manté encara amb el col·legi de Ròtova?

El regidor d’Educació, Vicent Faus, diu que s’ha pagat el 4t trimestre de 2011 i, amb açò, ja no es deu res.

 

– ECONOMIA I HISENDA:

Respecte de l’augment del 10% en l’IBI, han previst mesures que puguen alleugerir el pagament per part de la gent? Si no hi ha més remei que pujar-lo, proposem que es dividisca en dos pagaments, almenys, a l’any.

Donat que el decret estatal suposa un augment considerable de l’IBI, des de Compromís proposem que es dividisca el pagament en dues vegades a l’any.

Des del PP ens indiquen que no cal fer-ho perquè existeixen mecanismes per a les persones que no puguen pagar-ho: amb un informe de serveis socials, es pot pagar fraccionat.

Nosaltres creiem que no cal arribar a demanar un informe a serveis socials; la crisi afecta totes les famílies. El fraccionament permetria poder pagar l’IBI annual en 2 vegades.

 

BAN:

S’ha anunciat per SMS o per ban el plenari de hui?

La persona responsable no es trobava en condicions; i els missatges per SMS, tot i estar pressupostats, s’han deixat d’enviar per estalviar.

 

PROPOSTA D’ANUNCIS:

La regidora Nahiana Suñé proposa la utilització del servei de telefonia de WhatsApp, en els cassos en què siga possible. D’esta manera l’Ajuntament podria estalviar-se una part dels diners que costen els avisos per SMS, en el cas dels telefons compatibles amb el sistema de missatges gratuits.

Ja hi ha diversos ajutaments a la comarca que han posat en marxa esta iniciativa.

 

CONTROLADORS AL PORRAT:

La regidora Marisa Cocera vol contestar l’escrit per registre d’entrada al voltant del servei de “controladors” del porrat. Compromís havia demanat saber si s’ha comptat amb un servei de vigilància per a realitzar estes tasques; si la contractació que s’ha realitzat es realitza conforme a llei; i quin sistema de selecció s’ha emprat per a les tasques esmentades per al porrat.

Segons Cocera, la vigilància correspon a la policia local i la guàrdia civil. Les persones contractades eren “informadors”, s’ha realitzat un contracte correcte (“la duda ofende”, ens diu) i la contractació s’ha fet en convocatòria pública i s’ha contractat aquelles persones que ho han acceptat.

Creiem que resulta evident que, donat que el treball era exclussivament de nit, fins a les 8 h, la funció d’este persones no era la de ser “informadors” (a la convocatòria es va anunciar “controladors”) sinó la vigilància de les casetes i paradetes del porrat; I, per tant, realitzaven tasques de vigilància. De totes maneres, respecte d’aquest punt, esperarem la contestació per escrit per conèixer amb precisió la resposta.