L’alcalde impedeix la rèplica a Compromís. “Sense anar més lluny, explica Puig, el gener passat l’escola de Ròtova estava en una situació límit, ja que la Generalitat li devia vora 11.200 euros”.

Compromís per Ròtova va presentar una moció al plenari de divendres en què proposà que l’Ajuntament de Ròtova demanara a la Generalitat Valenciana l’anul·lació del Decret Llei 1/2012 de mesures urgents per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana; i que manifeste el seu compromís amb el manteniment i la millora d’uns serveis públics i de qualitat.

El portaveu de Compromís a Ròtova, Jordi Puig va explicar que la moció feia referència als retalls previstos en serveis públics, com justícia, sanitat, funció pública i educació. La regidora popular d’Hisenda, Marisa Cocera, però, indicà que el Decret no afectava Ròtova, que la moció no reflectia els retalls del decret i que l’Ajuntament està fent tot el possible per atendre els serveis de les persones del municipi.

Des de Compromís, ja no vam tenir l’oportunitat de respondre. “L’alcalde no ens permeté la rèplica ni tornar a intervenir, argumentant que tot ja estava tot molt ben exposat i no valia la pena anar allargant-ho, perquè les postures havien quedat marcades. Evidentment, com el públic va poder observar, “no vam poder contestar una resposta que és, de totes totes, un sense sentit: els retalls, evidentment afecten els nostres veïns, com afecten la resta de valencians i valencianes: els qui són professors, els metges, els alumnes de l’escola i els qui van a l’institut de Vilallonga…” Només hem de recordar, ha recordat Puig, en aquest darrer cas, com “l’institut on van els i les xicones de Ròtova (l’IES Vall de la Safor) no tenia per a calefacció, paper higiènic, folis o guix”.

Finalment, han indicat des de Compromís, l’edil popular els emplaçà a realitzar la votació, a pesar que li sol·licitaren poder parlar. Compromís demanà que constara a l’acta que se’ls negà poder intervenir i contestar.

Puig ha denunciat que “quan no hi ha arguments, s’utilitza la majoria. Ho hem vist en anteriors ocasions, i ha tornat a passar. I la nostra tasca, a banda de fer propostes, és denunciar estes pràctiques”.

La moció va ser rebutjada, amb 3 vots a favor de Compromís per Ròtova i 6 vots en contra del PP.

 

El deute de la Generalitat amb l’escola municipal.

Este no va ser l’únic punt on es va tractar l’educació del municipi. En el torn de precs i preguntes, el grup municipal Compromís va explicar que, a 20 de gener, la Generalitat devia a l’escola de Ròtova 11.200 euros. Tot i que una part d’ells ja s’havien liquidat, Compromís volgué saber quins eren els deutes que la Generalitat mantenia encara amb el col·legi de Ròtova. El regidor d’Educació, Vicent Faus, informà que s’havia pagat el quart trimestre de 2011 i, amb açò, ja no es devia res.

La Generalitat estes setmanes s’ha posat al dia, però allò no era cert, perquè ara mateix el col·legi encara està esperant que en uns dies la Conselleria li abone les beques de menjador, que és l’últim que li deuen”, ha informat Puig.

I és que el passat 19 de gener, l’equip directiu del col·legi va enviar una nota informativa als pares i mares en què explicava els impagaments al centre: 8.800 € per a funcionament del centre (2/3 parts de 2011); les beques del menjador escolar (1.800 €); i el programa d’Educació Compensatòria (600 €). Els deutes provocaren que el romanent de l’escola estiguera “baix mínims”, i podia arribar a ser dràstic, amb conseqüències, segons el centre, com: falta de material (folis, fotocòpies, etc.), falta de material per a activitats extraescolars; impossibilitat d’adquirir material didàctic per a infantil, E.F. i informàtica; supressió de la revista escolar; tancament del menjador, etc.

Unes conseqüències que finalment no arribaran a materialitzar-se però que mostren com la situació de la Generalitat afecta ben de prop els nostres escolars al municipi.