L’informe d’impacte ambiental favorable permet el desenvolupament del sector Tossalet.

La Generalitat Valenciana ha donat el vistiplau a la requalificació de més de 71.000 metres quadrats fins ara no urbanitzables per al desenvolupament, a Ròtova, del pla parcial del sector Tossalet.

La Direcció General d’Avaluació Ambiental de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha dictat una declaració d’impacte ambiental favorable al canvi en la classificació del sòl, que passa de no urbanitzable comú segons les Normes Subsidiàries, a urbanitzable residencial. Està previst que el sector a desenvolupar, entre el cascourbano i l’autovia del Morquí, reservi un 10% dels nous habitatges a HPO.

La conselleria considera acceptable el projecte des del punt de vista ambiental, tot i que insta l’Ajuntament de Ròtova a complir amb una sèrie de condicionants en la tramitació del sector urbanístic. Així, el consistori necessitarà obtenir prèviament l’autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) per l’abocament de les aigües pluvials i complir amb totes les condicions que imposa l’informe per evitar afeccions al camí ramader del Camí del Calvari o Camí Vell d ‘Ontinyent a Gandia.

L’informe d’impacte favorable emès per la Generalitat desbloqueja aquest projecte que es venia tramitant per l’ajuntament des d’abans de l’actual crisi econòmica. De fet, el pla parcial va ser exposat al públic per l’ajuntament a mitjans de 2005, i a finals d’aquest mateix any va ser aprovat de manera provisional.

(Font: Levante-EMV)