“Estes mesures les notaran els i les joves que acudeixen a l’IES Vall de la Safor (a Vilallonga) i a Gandia”.

El grup municipal ha presentat una moció en què demana que l’Ajuntament de Ròtova inste la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació a la retirada de l’Orde 19/2012, de 21 de maig, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, per la qual es regula l’aplicació del Reial Decret Llei 14/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu, en els centres docents no universitaris públics i privats concertats de la Comunitat Valenciana.

A més, la moció també demana que l’Ajuntament de Ròtova inste la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació a programar la convocatòria per a la creació de les places de professorat necessàries per a complir les ràtios anteriors a la publicació de l’Orde 19/2012, de 21 de maig, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació.

El Reial decret llei, i l’orde 19/2012 que el desenvolupa, preveu:

– un augment de les ràtios un 20%, com a la llei dels anys 70, amb el consegüent minvament en la qualitat educativa.

– un augment de nombre d’hores lectives del professorat de secundària, que pot dur a l’acomiadament immediat de fins a 8.000 professors i professores interins i al desplaçament de milers de funcionaris de carrera.

– una reducció de les modalitats de batxillerat, reducció de grups de FP i no substitució del professorat malalt fins els 10 dies de baixa.