El govern municipal de Ròtova aprovà el passat plenari abandonar la ruta dels porrats de la Safor. Jordi Puig: “En estos moments cal tirar del carro (de la ruta), no baixar-se’n d’ell”.

El govern municipal de Ròtova aprovà el passat plenari de divendres passat abandonar la ruta dels porrats de la Safor. El portaveu de Compromís, Jordi Puig, ha parlat de dos motius que poden haver portat al govern a prendre la decisió. En primer lloc, el govern municipal busca retallar d’on siga per la situació econòmica en què ha deixat les finances municipals. En aquest cas, es tracta d’una quota -al voltant dels 500 euros-.

En segon lloc, hem de parlar de si hi ha aspectes que no ens agraden o es poden millorar en eixa ruta; però, clar, “des de fora no la podrem millorar”. El grup Compromís va demanar al plenari poder parlar del disseny de la ruta dels porrats i el paper que Ròtova hi vol jugar.

Puig va explicar que “nosaltres no som partidaris d’anar restant i afeblint els serveis de la Mancomunitat. El porrat de Sant Macià és un dels més importants -si no el més important- de la comarca. Per això, creiem que és important que Ròtova continue formant part d’eixa ruta de porrats; no té sentit retirar-se”.

Puig va demanar deixar el punt sobre la taula, per poder plantejar-ho a la Mancomunitat: “Li demanem que, en compte de baixar-se del carro, que pose sobre la taula els aspectes que es podrien canviar, tant si parlem de quotes, com de calendaris, com de membres. Li demanem que lidere el disseny d’eixa ruta, en esta època de crisi econòmica. I, mentre ho fem, no hauríem d’eixir-nos-en. En qualsevol cas, des de fora de la ruta, no podrem canviar-la”.

El govern municipal no va voler deixar este punt sobre la taula, i el va aprovar amb els vots del PP.