Jordi Puig: “Podrem explicar que hem votat a favor de massificar les aules dels xiquets i xiquetes de Ròtova que baixen a Vilallonga i Gandia? Si els regidors i regidores de Ròtova no posen el crit en el cel pels xicons i xicones del poble, qui ho farà?”

La moció presentada per Compromís demanava la retirada de l’Orde 19/2012, que té previst augmentar en un 20% les ràtios dels centres educatius.

El grup municipal Compromís per Ròtova va presentar al passat plenari una moció en què demanava que l’Ajuntament de Ròtova instara la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació a la retirada de l’Orde 19/2012, de 21 de maig, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, que té previst un augment de les ràtios un 20%, com a la llei dels anys 70, amb el consegüent minvament en la qualitat educativa; un augment de nombre d’hores lectives del professorat de secundària, que pot dur a l’acomiadament immediat de fins a 8.000 professors i professores interins i al desplaçament de milers de funcionaris de carrera; i una reducció de les modalitats de batxillerat, reducció de grups de FP i no substitució del professorat malalt fins els 10 dies de baixa.

Compromís va proposar, a més, programar la convocatòria per a la creació de les places de professorat necessàries per a complir les ràtios anteriors a la publicació de l’Orde 19/2012, de 21 de maig, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació.

El govern del PP, però, va rebutjar la moció al·legant que no hi ha previst cap comiat, que solament s’han eliminat alguns complements, que els professors mantenen privilegis respecte de la resta de treballadors. A més, el regidor d’Educació va acabar definint la mesura com a “bona” i va advertir que era momentània.

El portaveu de Compromís, Jordi Puig, va explicar que “no podem entendre que rebutgen la moció. Sabem que tenen la majoria; sabem que poden dir que este no és el fòrum; sabem que ens poden parlar de la tasca de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament. Sí, sabem que poden mirar cap a un altre costat, que poden justificar-se o que poden posar excuses. De fet, el PP va tirar d’argumentari, el mateix que ha emprat Conselleria tot este temps, denigrant el professorat i advertint que hi ha més d’un 20% d’absentisme”.

Però, “a banda de les conseqüències previstes a nivell valencià a la moció, podrem explicar que hem votat a favor de massificar les aules dels xiquets i xiquetes de Ròtova que baixen a Vilallonga i Gandia? Podem explicar que estem a favor d’apilotonar els estudiants, també els de Ròtova, que baixen a estudiar?”.

Si els regidors i regidores de Ròtova no posen el crit en el cel pels xicons i xicones de Ròtova, qui ho farà?”, va concloure Puig.