Nahiana Suñé (regidora de Compromís): “La present al·legació va ser presentada en el període d’exposició pública de la llicència ambiental del projecte de la planta de transferència. Allà s’indicava que les places estaven reservades exclusivament per a homes, sense que hi haja cap justificació al respecte”.

L’Ajuntament ha desestimat l’al·legació amb l’argument que “la concesión de la licencia ambiental no viene condicionada por el sexo de sus operarios, ya que este aspecto no viene regulado, ni en las Ordenanzas del Polígono industrial Les Masses, ni la Legislación Aplicable a la Actividad”. Esta, però, és una qüestió fonamental; “cal assegurar que els drets no s’anul·len en cap cas, tampoc quan es va buscar una faena. Per això, Compromís ho ha demanat, via carta, a l’empresa”.

En ella expliquem que:

1.- Compromís va mostrar la seua preocupació per si es produia una discriminació per raó de sexe en l’elecció dels treballadors de la planta de transferència. Així ho vam fer constar en l’únic moment en què hem pogut per al·legar, en una aportació que creiem no solament positiva sinó fonamental.

2.- A l’estudi de la llicencia ambiental present és l’únic lloc on fins el moment hem pogut tenir coneixement dels llocs de treball (4) i, sorprenentment, estan reservats exclusivament per a homes, sense que hi haja cap justificació al respecte. L’article 14 de la Constitució Espanyola declara que: “els espanyols són iguals davant la Llei, sense que pugua prevaler cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”.

3.- Hem tingut constància recent de la desestimació d’esta al·legació per part de l’Ajuntament de Ròtova, amb el següent argument: “La concesión de la licencia ambiental no viene condicionada por el sexo de sus operarios, ya que este aspecto no viene regulado, ni en las Ordenanzas del Polígono industrial Les Masses, ni la Legislación Aplicable a la Actividad”.

Per tot això, hem demanat que, sense entrar a condicionar l’elecció del personal, no es produïsca cap discriminació per qüestió de sexe.