“A Ròtova ens ha passat un poc com amb ‘el conte de la Lletera’, però amb el fem: ho vam demanar tot, i no ens han donat quasi res”.

Fa un parell de mesos el grup municipal de Compromís per Ròtova va demanar pel conveni que s’ha de signar entre el consorci de residus i l’Ajuntament del municipi, “ja que el govern rotoví ens negava la informació”. El president es va comprometre a fer arribar el conveni, que ja ha passat per junta de govern del consorci i va explicar que, en qualsevol cas, no s’han donat les condicions que demanava l’Ajuntament de Ròtova.

Els termes del conveni són els mateixos que fa un any, no han canviat ni una coma; l’alcalde, que s’havia negat a informar-nos de cap extrem, ens deia que encara estava negociant-se quan ja s’havia aprovat en junta de govern del Consorci”, explica el portaveu de Compromís, Jordi Puig.

I és que, com ja va informar Compromís, segons consta a l’acta plenària de desembre de 2010, PP i PSOE acordaren condicionar l’acceptació de la proposta del Pla Zonal, Área de Gestió 2, a que s’arribara a un acord previ respecte d’un seguit de punts:

– “Realizar las gestiones necesarias” per a la ontrucció d’una redona d’accés al municipi davant de Sant Jeroni. Esta redona es va presentar fa aproximadament uns anys i no va ser duta a terme. Compromís ha preguntat si entra en els límits del perímetre de protecció de Sant Jeroni de Cotalba, i no ha obtés resposta.

– “Realizar las gestiones necesarias” per a urbanitzar la rotonda d’accés ja existent. L’acord de plenari parla d’una urbanització segons el projecte de què disposa la Direcció General de Carreteres. Compromís ha preguntat si es tracta del projecte de la “font lluminosa”. Segons alcaldia “no hi ha un projecte definitiu, encara no està clar”.

– L’acord estableix que Ròtova rebria 3 euros/ tonellada de residus. Al final, Ròtova rebrà 1,25 euros per tonellada.

– Una brigada de manteniment de com a mínim 4 persones per al manteniment i neteja de les vies. Segons l’alcaldia, fa uns mesos encara estava en procés de negociació. No apareix al conveni.

– Conveni de 24.000 euros: destinats a activitats. No apareix al conveni.

– “Realizar actuaciones encaminadas” a que l’Ajuntament firme un conveni amb Diputació per valor d’1.300.000 euros destinat a la finalització del camp de futbol. Nosaltres entenem que un alcalde, un regidor o un diputat pot sol·licitar ajudes i demanar per les necessitats d’un municipi. Però quines actuacions pot dur el consorci i de quina manera per a que l’Ajuntament dispose d’un conveni de col·laboració amb la Diputació amb un montant d’1.300.000? La resposta de l’alcalde va ser “no ho sé”. No s’inclou al conveni.

– Es realitzaran activitats dins del Pla de Campanyes de Conscienciació i Comunicació Social, com ja preveia el consorci.

– Una vegada oberta i en funcionament la planta: els treballadors seran preferentment de Ròtova.

– El cost de valorització i transport seran zero. Finalment ix a cost zero “la transferència i el transport dels residus al municipi de Ròtova”.

Finalment, fa uns mesos l’alcalde va definir eixes peticions com un “mer acord de voluntats”, i solament s’han acceptat una part de les peticions. “A Ròtova ens ha passat un poc com amb ‘el conte de la Lletera’, però amb el fem: ho vam demanar tot, i no ens han donat quasi res”.