“El PP de Ròtova s’ha quedat pràcticament sol defensant una postura que ni el mateix Torró ha mantingut. Gandia ha rectificat, i l’últim que ens havia contestat l’alcalde, per escrit i abans que se celebrara el proper ple, és que no tenia intenció d’iniciar-ne el procés contenciós administratiu”.

El Govern de Gandia ha decidit circumscriure les ajudes del Pla d’Ocupació Local només a les empreses radicades en el seu terme municipal. Per tant, les persones aturades de la resta de municipis de la Safor deixaran de veure’s discriminades de manera negativa tot i no estar empradronades a Gandia, quan busquen un lloc de treball a les empreses de la resta del territori valencià.

Xeresa va recórrer el Pla d’Ocupació de Gandia davant el Tribunal Superior de Justícia valencià, que va ordenar la suspensió cautelar en esta localitat. El govern de Gandia ha assenyalat que la decisió de modificar el pla es pren “per curar-se en salut” davant mesures judicials més contundents, i “perquè no volen enfrontaments amb altres pobles de la comarca”.

El grup municipal Compromís per Ròtova, igual com havien fet els governs de Tavernes, Xeresa, Xeraco, La Font, Daimús… (estos tres últims, governats pel PP), havia sol·licitat al govern que se sumara al contenciós administratiu contra el xec ocupació de Gandia. Ho feu en una moció presentada per registre d’entrada que s’hauria d’haver debatut al proper plenari ordinari, previsiblement la primera setmana de novembre. Tot després que, a l’últim plen, el PP local decidira no oposar-se al xec-ocupació de Gandia basant-se en “el respecte a l’autonomia local”.

Unes hores més tard de presentar la proposta, el mateix dia 19 d’octubre, “l’alcalde ens informà, amb una notificació per registre d’eixida, que l’Ajuntament no iniciaria cap contenciós administratiu contra el referit pla. La resposta s’avançava al mateix plenari”, on hauria de debatre’s a principis de novembre, i recordava que l’anterior moció contra el xec-ocupació havia estat rebutjada en el ple de 5 d’octubre.

Ara ens trobem una situació més que curiosa -i lamentable-: mentre el govern popular de Gandia ha rectificat el pla d’ocupació i ha donat marxa enrere a la iniciativa, en veure l’oposició de la resta de municipis de la comarca, el PP de Ròtova es ratificava en la seua postura, la mateixa setmana, per no oposar-se a una iniciativa que anava contra la igualtat de les persones treballadores del nostre municipi.

El xec-ocupació ‘fomentava’ la contractació de la gent empadronada a Gandia, amb una subvenció de 400 €, en tot el territori valencià, un fet que a la pràctica provocava una situació de discriminació negativa de cara als veïns i veïnes del poble (i de tot el territori valencià), fins i tot entre les empreses del municipi on residiren.