Compromís per Ròtova intenta aconseguir la casa de la música davant “l’oblit” de l’alcalde i la negativa del PP a les Corts

L’alcalde del municipi “oblidà” tramitar l’esmena als pressupostos de la Generalitat de 2013, després d’haver-ho acceptat al ple. Compromís aconseguí tramitar la proposta en l’últim moment per a una infraestructura molt necessària per al municipi.

Compromís per Ròtova ha intentat, una vegada més, aconseguir que la Generalitat Valenciana aprovara una ajuda per a construir la casa de la música de Ròtova, o per rehabilitar l’antic Cinema Cervantes, impracticable per la inacció del govern municipal.

Fa just un any, el PP local votava en contra de demanar l’ajuda als pressuspostos de 2012. El regidor-portaveu de Compromís, Jordi Puig, ha recordat que “aleshores, des d’alcaldia, ens van assegurar que era massa precipitat presentar res i que ho farien per als pressupostos de 2013, tal com també van recollir alguns mitjans de comunicació”.

El passat ple de novembre, Compromís va sol·licitar que, en esta ocasió, fóra el mateix govern el qui ho proposara. “El PP té per costum votar en contra del que no presenten ells; per això, enteníem que el PP estaria més còmode defensant la proposta que ells mateixos presentarien”. A l’acta del ple, es va recollir de la següent manera: “el Sr. Puig proposa realitzar una petició conjunta presentant esmena als Pressupostos de la Generalitat Valenciana sol·licitant s’habilite una partida destinada al Cine Cervantes de Ròtova. El Sr. Alcalde indica que cap problema, al contrari, és partidari de sol·licitar ajuda”.

Una setmana abans d’acabar el termini de presentacions d’esmenes, li vam tornar a recordar a l’alcalde mateix que calia tramitar-la. I, per a la nostra sorpresa, acabat el termini, l’alcalde ens informà que “se li havia oblidat”.

Compromís va poder presentar, en l’últim moment, en període de rectificacions, la proposta per a que les Corts Valencianes destinaren diners el 2013 per a la casa de la música. Una proposta defensada pel diputat Josep Maria Panyella i que ahir fou rebutjada pel ple de la cambra, amb els vots del PP.

Hem tornat a entropessar amb la negativa explícita del PP valencià i, el que és més greu, amb les excuses d’un alcalde que no ha estat al seu lloc per fer el que calia: demanar l’ajuda. Després de donada la paraula, hem hagut de fer-ho des de Compromís. No ens molesta haver-ho fet, ben al contrari, estem aquí per a treballar pel poble. Però no ens agrada que els nostres responsables no responguen amb serietat i intenten solucionar les mancances de Ròtova”, ha conclòs el portaveu.

Foto: Jordi Puig, Suni Vidal (regidor i regidora de Compromís per Ròtova) i Josep Maria Panyella (diputat de Compromís a les Corts Valencianes), en una visita a Ròtova, el passat mes de juliol.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *