Sessió Ordinària, el proper dilluns 7 de gener de 2013 a les 20 hores i 15 minuts, que tindrà lloc en el Saló de Sessions d’este Ajuntament, per a tractar dels assumptes que més avall s’expressen:

ORDRE DEL DIA:

1.- Lectura i aprovació, si escau, actes sessions anteriors

A la versió en valencià falta el tercer punt de l’acta íntegre (reducció serveis socials).

En precs i preguntes, falta el prec que va fer Compromís per sol·licitar que es compensara la pujada amb els ingressos de la nova planta.

S’accedeix a incloure ambdues parts.

S’aprova per unanimitat, amb els vots de Compromís per Ròtova i PP.

 

2.- Expedient pressupost general 2013

Exposició de motius de Compromís per Ròtova al ple:

No anem a donar suport a estos pressupostos de 2013, per diversos motius. Primer que res, per les formes.

Des de Compromís ens agradaria que la preparació dels pressupostos fóra un procés compartit entre el veïnat, les associacions i l’Ajuntament. Totes i tots som conscients que ens trobem en un moment complicat, però hem de posar en comú les idees i propostes de les associacions i persones de Ròtova, per tal de poder elaborar uns pressupostos el més participatius possibles. Ho vam proposar l’any passat i ho hem demanat enguany també. El camí per arribar a uns pressupostos realment participatius podem començar-lo ja, per anar millorant-lo amb el temps. Aquí queda la nostra proposta. Vostés, que diuen que escolten -no sabem a qui- i que diuen que expliquen -no sabem en quin moment-, com a equip de govern, haurien de prendre la iniciativa i no tenir el ‘no’ com a resposta única.

Vostés saben que les associacions i la gent del poble no està ben atesa, no solament perquè tinguen dificultats econòmiques i hagen decidit eliminar les subvencions: és més senzill que tot això, ni tan sols han escoltat la previsió d’activitats per a este any.

A més, hi ha algunes qüestions com a exemple, que ja hem tractat al llarg de l’any, amb les que no estem d’acord, i que vostés posen negre sobre blanc en estos pressupostos: redueixen la partida de Serveis Socials de la Mancomunitat a 9.800 €; igual que amb la partida del Servei d’Arxius. Igual que van fer amb el Calaix Jove, sense tenir cap altra alternativa -ni diners ni imaginació per suplir-los, en una política juvenil transversal-.

A més, cal advertir que el 2013 hi ha previst pagar solament en interessos 97.285 € (pel préstec a proveïdors) i 58.600 € (pel préstec a llarg termini). Més de 155.000 euros en interessos que, com en el primer cas, fruit de l’acumulació de factures d’anys anteriors, fruit de la política que vostés anomenen “austera”. I que ara ens duen a retallar en partides necessàries com és el cas comentat de serveis socials.

Si canvien les prioritats, si canvien les formes, ens trobaran”.

 

El PP contesta que també escolta la gent, i acusa Compromís de tenir una visió demagògica, fent émfasi en el deute. Exposa que des de 2009 que estan fent una política més austera i que és important que un govern s’endeute per fer infraestructures.

 

Compromís explica que el problema de fons radica en el model de poble i en la falta de mesura per a plantejar els projectes; i els resultats estan a la vista: el palau -en condicions precàries-, el Cine -impracticable-, l’escoleta -desmesurada per a les necessitats del poble i per acabar-. Insistim: calen projectes ajustats al municipi. I, en segon lloc, a pesar que les subvencions van arribant les prioritats no han sigut les més adequades, com ho demostra el fet de destinar el pla Zapatero per refer la carretera en compte d’arreglar el cine, on ara ja no es pot ni entrar.

3 vots en contra, de Compromís per Ròtova; 4 vost a favor, del PP.

 

3.- Ordenança reguladora reserva aparcaments discapacitats:

Esmenes presentades per Compromís per Ròtova:

1.- A l’article 1.3. s’indica que el vehicle ha de ser propietat de la persona que té la minusvalia, però també cal que es contemple -com que de fet es fa, posteriorment- que aquesta pot ser d’un menor. Cal aplicar ací una excepció. També caldria la possibilitat que el vehicle poguera estar a nom de la persona cònjuge. Del que en definitiva es tracta és que la mesura siga útil i que, per contra, no se’n faça un mal ús.

R: L’article inicial és una introducció. S’entén que també es tenen en compte estos aspectes.

 

2.- L’article 2 c) es refereix a la zona blava, que no existeix a Ròtova; per tant, caldria eliminar l’article per adequar l’Ordenança a la situació real del municipi.

R: és una “errada al enviar el PDF”.

 

3.- L’article 3 a) fa referència a un annex II, que no apareix a l’Ordenança.

R: Ens passaran el document.

 

4.- Entre la documentació a aportar hi ha la possibilitat d’utilitzar els mitjans de transport col·lectiu. Esta opció potser té sentit en ciutats grans, però no a Ròtova, on el transport públic no té el servei dels grans nuclis.

 

En 3 c), també es fa referència a la impossibilitat d’utilitzar transports públics.

R: és una “errada al enviar el PDF”.

 

5.- Article 1.2. “La señalización vertical de la plaza de aparcamiento correrá por cuenta del titular”. Caldria indicar l’opció que es puga limitar a una senyalització al terra, per a no gravar la persona amb el cost de la senyalètica.

R: cal comptar amb senyalètica vetical, per senyalitzar-ho de manera correcta.

 

L’Ordenança no conté un annex III-A, com s’indica al text.

R: Ens passaran el document.

 

Ordenança aprovada per unanimitat, amb els vots de Compromís per Ròtova i PP.

 

4.- Control i Fiscalització dels òrgans de govern

a) Dació de compte de Resolucions de l’alcaldia

Respecte de la resolució núm. 277, voldríem saber de què són les factures de 224,07 € i 208,88 € a Herreros?

Correspon a la Volta o les paelles. Ens contestaran.

 

b) Precs i preguntes a l’Alcalde i Regidors Delegats.

-PREC:

Prec perquè conteste, per escrit, tal com vam demanar quan ho va fer de viva veu a un plenari, sobre la vigilància al porrat de Sant Macià. Portem més de nou mesos esperant la resposta.

Ens contestaran per escrit.

 

-PREGUNTA:

Continua en marxa la iniciativa narranjas.com?

L’alcalde diu que ens contestaran per escrit, donat que també hem demanat el balanç.

Insistim en la pregunta sobre la situació actual de la iniciativa web, ja que a la web solament hi ha anunciada la varietat ‘marisol’; i entenem que fa uns mesos que ha acabat el període per comercialitzar-la. La resta de la web està inactiva.

L’alcalde entén que continua en marxa la iniciativa.

 

MEDI AMBIENT:

L’equip de govern de Ròtova ha sol·licitat la instal·lació d’un ecoparc al seu terme municipal? Què costarà la instal·lació al veïnat i com es gestionarà?

L’alcalde diu que l’equip de govern no ho ha demanat; és el Consorci qui ho ha establert. El cost vindrà reflectit en el rebut del fem.

 

PREC:

-Demanem que l’Ajuntament de Ròtova sol·licite a Diputació que no gaste diners en plantes Poinseties (flor de Pasqua). Sabem que a Ròtova li han vingut per una ajuda, però en una situació com l’actual, cal prioritzar.

L’alcalde contesta: “que ho demanen els seus companys en Diputació”.

 

PREGUNTA:

-Queixa veïnal. Es controla l’aparcament de manera permanent en zones peatonals?

L’alcalde contesta que quan hi ha policia local, sí. I quan no, s’intenta controlar també.

 

PREC:

-Perquè s’ha col·locat la senyalètica en castellà al barri de la Salut, després de demanar expressament que es fera en valencià?

L’alcalde contesta que li preguntaran al constructor.

Demanem que ho canvien. I l’alcalde torna a respondre que primer ho parlaran amb el constructor.