El ple de Ròtova ha aprovat una moció, presentada per la regidora de la Dona, en què es “manifestava el compromís de reconèixer, respectar i promoure, en l’àmbit de les nostres competències, els drets i principis per a la igualtat entre dones i homes, combatre els obstacles i la discriminació vinculats al gènere”. També s’hi acordà “realitzar campanyes socio-educatives sobre la igualtat en el tracte i oportunitats entre homes i dones, així com la prevenció de la violència de gènere”.

Nahiana Suñé, regidora de Compromís, ha explicat que ens adheríem a la moció però que calia ser més valents i més ambiciosos en les propostes que s’aprovaven. “Estem d’acord en arribar a declaracions conjuntes per reivindicar la igualtat en drets, però cal aplicar mesures i lleis per a fer-ho efectiu”.

En eixe sentit, no cal oblidar les passes enrere que estem donant, i que hem de tenir ben presents quan volem reivindicar els drets de la dona. Suñé ha explicat, per exemple, que “l’anunciada reforma de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs per part del Ministre Ruíz Gallardón, retrotrau les dones als anys 70, on la interrupció de l’avortament era clandestina i penalitzada. Aquesta nova regulació ve a satisfer els mateixos de sempre”.

També les taxes judicials són un obstacle més perquè les dones denuncien davant la policia, encara que la denúncia dels maltractaments no té cost, si ho té trencar l’últim llaç amb l’agressor recorrent al divorci i repartir els béns del matrimoni serà ara més car i, per tant, un obstacle perquè les dones víctimes de la violència seguisquen avant amb els processos judicials, per això, divorciar-se, fer una liquidació de guanys o interposar una petició de pensió compensatòria serà més car”.

De fet, les retallades econòmiques i socials repercuteixen directament en la prevenció, la detecció i el abordage d’aquestes agressions masclistes.

Des del PP, per la seua banda, han negat tots estos extrems: es mantenen les partides, no es retalla i les taxes judicials no afectaran les dones. El PP no ha entrat a valorar el posicionament respecte de la interrupció voluntària de l’embaràs.