Des que el va comprar l’Ajuntament, el Cine Cervantes no ha fet més deteriorar-se. “El PP, no solament no ha fet res per millorar les condicions, sinó que ha impedit que es millorara”.

jpuig_abalbastre

Compromís reclama que calen solucions més completes que les que presenta el govern i detalla tots els capítols del cine Cervantes i la postura “de pals a les rodes” del PP.

Jordi Puig, regidor-portaveu de Compromís per Ròtova, i Abel Balbastre, portaveu de Compromís Jove de la Conca dels Vernissa.

Esta setmana el govern municipal ens ha sorprés amb l’anunci de la rehabilitació del Cine Cervantes. Una bona notícia, d’entrada, que hem pogut llegir a alguns mitjans de comunicació. No obstant, Compromís ha volgut deixar clar diverses qüestions: el regidor-portaveu a Ròtova, Jordi Puig, ha explicat que “el PP és el responsable que el Cine Cervantes estiga en ruïna i actua de manera improvisada. De fet, des que el va comprar l’Ajuntament, el Cine Cervantes no ha fet més deteriorar-se. “El PP, no solament no ha fet res per millorar les condicions, sinó que ha impedit que es millorara”.

Puig ha aclarit en quin context s’ha presentat l’anunci: “ens sembla una notícia deixada caure de manera interessada i per tapar forats. Este anunci es fa públic, després d’haver aprovat el PPOS de 2013 i a un any vista de poder fer-ho amb el de 2014. No és una postura meditada, sinó que ix depressa i corrent: la llancen després d’haver rebutjat arribar a un acord de col·laboració i cessió perquè la banda municipal es féra càrrec de la restauració”.

Des de Compromís, han aclarit, evidentment demanarem el projecte (que en diverses ocasions han dit que ja tenien), la previsió de conclusió, els terminis previstos i el temps que haurem d’esperar a tenir-lo acabat (tenint en compte que els PPOS permetran invertir 40.000 euros a l’any).

 

Projectes massa grans i per acabar.

D’inici, és un nou pas enrere, com ha passat amb altres projectes; i, primer que res cal advertir que, de vegades, com en este cas, els passos enrere no són roïns. Este govern del PP ens ha acostumat a fer projectes milionaris, que es queden a mitges i deixar-nos endeutats. I això es nota en les nostres butxaques: més de 3.300.000 € de deute en dos préstecs. Més de 3.000 € per habitant.

 

Tots els capítols i demanda de solucions:

abel_balbastre2

Des de Compromís ha reclamat que calen solucions més completes que les que presenta el govern. A més, el portaveu de Compromís Jove, Abel Balbastre, ha detallat tots els capítols del cine Cervantes i la postura “de pals a les rodes” del PP.

I fem-ne un repàs ràpid:

– A maig de 2009. El BLOC de la conca del Vernissa proposa la creació d’una casa de la música a Ròtova.

Aleshores déiem que caldria començar el projecte per la consolidació del cinema Cervantes, i estudiar la ubicació d’un primer pis, on poder disposar d’aules per a ús dels músics, una sala per a l’administració, banys, sala d’arxiu.

L’Ajuntament podria optar per començar una primera fase i anar completant la casa de la música amb les subvencions per a la millora i condicionament de locals de societats musicals, que convoca anualment la Diputació de València.

El PP rebutja la moció

-A l’hivern de 2009-2010

Amb les pluges hagudes, el cinema va sofrir sofert nous desperfectes a la coberta, que van fer impracticable qualsevol activitat al seu interior.

L’equip de govern havia destinat els diners del Pla Confiança a reurbanitzar la carretera i ara ja no comptava el poble amb cap lloc per a fer un acte amb unes certes dimensions.

– La Rotovense Musical, com a últim recurs, s’ofereix a reparar la coberta; el PP es torna a negar.

-A octubre de 2010. El cine ja no està en condicions de ser usat. I arriba l’hivern.

La mateixa Rotovense Musical ha d’anar-se’n a un altre poble a assajar.

Compromís anuncia una Proposta no de Llei per a una casa de la música. L’alcalde s’afanya a felicitar-nos i anuncia que el PP recolzarà la iniciativa.

-El 3 de desembre de 2011 té lloc una rocambolesca situació. El PP rebutja la casa de la música de Ròtova “porque el alcalde ya ha tomado cartas en el asunto”.

El PP va rebutjar en la comissió de cultura de les Corts la tramitació de la Proposició No de Llei per a la creació d’una casa de la música a Ròtova, que havia presentat el diputat de Compromís Josep Maria Panyella.

Inicialment, el PP va estar a punt de presentar una esmena al text, amb la qual cosa semblava que tenia la intenció d’acceptar a tràmit la Proposta No de Llei. Però finalment no va ser així i va argumentar que l’alcalde Ròtova “ja ha pres cartes en l’assumpte”. Efectivament, havia pres cartes en l’assumpte; però per a frenar eixa aprovació.

“Des de Compromís ens van sorprendre els arguments utilitzats pel PP, en boca de Pedro Hernández Mateo, ja que al·leguen que rebutgen la PNL perquè l’Ajuntament està duent a terme “un vasto proyecto de realización de un centro administrativo y cultural que dé servicio a las necesidades de los vecinos y las asociaciones en materia de actuaciones socioculturales”.

El ara ja exdiputat del PP, Hernández Mateo acabà la seua intervenció dient que “el cine Cervantes se encuentra en muy malas condiciones y han tenido que salir para poder rehabilitarlo, con el esfuerzo de todos”.

I de restauració, res de res! Des que és propietat de l’Ajuntament, el cine no ha deixat de deteriorar-se.

-5 de desembre de 2012: El govern municipal vota en contra de demanar ajuda per a restaurar el cine Cervantes.

Ho féu al plenari, en una moció d’urgència presentada pel grup municipal Compromís, davant la immediatesa del debat de les esmenes als pressupostos de la Generalitat de 2012.

-9 de desembre 2012: Posteriorment, Compromís convida Hernández Mateo (PP) a “conèixer de primera mà la realitat en infraestructures culturals del municipi”; una carta a la qual, per cert, no vam rebre resposta.

-22 de desembre de 2011: El PP de les Corts rebutjà l’esmena als pressupostos de 2012 que demanava la casa de la música de Ròtova.

-13 de gener de 2012. Petició de cesió del cinema Cervantes per part de La Rotovense Musical, per accedir a una subvenció i reformar-lo.

Se’ns informa que, a causa dels terminis, la subvenció de 2012 és impossible de demanar. Hi ha el requisit que l’entitat ha de tenir en propietat l’immoble on es vol actuar. I cal confirmar que es pot dur a terme este procediment; i si l’equip de govern vol dur-lo a terme.

Compromís per Ròtova demana un informe al secretari per atendre la petició de La Rotovense Musical, que ha enviat una carta-proposta a totes i tots els regidors de l’Ajuntament, proposant la cessió del cinema Cervantes per poder accedir a unes ajudes que permetrien començar a reformar el Cinema Cervantes, i poder disfrutar-lo tot el poble.

 

-2013

L’alcalde del municipi “oblidà” tramitar l’esmena als pressupostos de la Generalitat de 2013, després d’haver-ho acceptat al ple. Compromís aconseguí tramitar la proposta en l’últim moment per a una infraestructura molt necessària per al municipi.

-Fa uns dies rebutja la petició de cessió a la banda, amb conveni de col·laboració per compartir l’espai.

-I al dia següent, de cop i volta, ens apareix amb este anunci.

 

jpuig_3cine

Demanem que el govern treballe en diverses línies:

-demane a la Generalitat que incloga en els pressupostos de 2014 una partida;

-i sobretot que no frene els intents de Compromís per aconseguir-la.

-o demane a Diputació de València un conveni singular per fer front a aquesta obra.

-o que arribe a un acord de col·laboració amb La Rotovense Musical, que implique la rehabilitació conjunta, per compartir l’ús amb tot el municipi, donat que la situació econòmica desastrosa que ens ha deixat el PP no ens deixa massa possibilitats per a altres maniobres.

 

Com ja hem dit, un nou pas enrere, per fer les coses com des de Compromís sempre hem demanat: projectes ajustats a les necessitats del municipi. La realitat ens va donant la raó. I continuarem -i donarem suport quan calga- per fer els projectes necessaris i segons les necessitats del municipi.