Compromís també va demanar, en forma de prec, que es realitze convocatòria pública per a les funcions de coordinació del voluntariat.

Compromís va sol·licitar al passat ple una convocatòria pública per cobrir la plaça de socorrista, per tal de “garantir la igualtat d’oportunitats de tota la gent que s’hi vulguera presentar”, i que es faça de manera directa. Així, l’Ajuntament podria estalviar, a més, qualsevol percentatge de guany a que poguera aspirar l’empresa.

Actualment, la contractació es fa mitjançant una empresa, a qui no podem obligar que faça un procés de selecció, tot i que es pose la condició que la persona contractada siga del poble.

El govern del PP va contestar que “la contractació mitjançant empresa ha donat un bon resultat i continuarem fent-ho”. A més, el PP va al·legar que les possibles baixes són més fàcils de cobrir amb una empresa; un fet, d’altra banda, que seria igualment fàcil de resoldre amb una borsa de candidats, i més tenint en compte el panorama laboral actual.

 

Persona coordinadora del voluntariat.

Compromís també va demanar, en forma de prec, que es realitze convocatòria pública per a les funcions de “coordinador d’accions de prevenció i vigilància” per al programa de Voluntariat mediambiental, per al qual s’ha demanat subvenció, per tal que totes les persones del municipi puguen optar a ella. Al pressupost de l’activitat, hi ha previst (tot i depenent de la quantitat concedida) una partida de 650 € per a la plaça, que es desenvoluparà entre el 31 de juliol i el 30 d’agost.

El PP va respondre que sempre que se celebra el voluntariat es realitzava esta convocatòria i que ho tindria en compte també per a esta edició.