Ací podeu consultar la proposta d’Ordenança reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa.

El Ple de l’Ajuntament, en sessió celebrada el dia 1 de juliol de 2013 ha aprovat provisionalment la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires amb finalitat lucrativa.
Conforme disposa l’article 17 de la Llei d’Hisendes Locals, els expedients queden exposats al públic per un termini de 30 dies, durant els quals podrà examinar l’expedient i presentar les reclamacions que estimen oportunes. De no presentar-se cap l’acord d’aprovació provisional esdevindrà, automàticament, en definitiu.

—-

Ple ordinari, 1 de juliol de 2013:

Des de Compromís per Ròtova també considerem necessari regular l’ús de cadires i taules al carrer, per part dels bars, perquè es fa ús d’un espai públic i perquè la mateixa regulació ofereix una cobertura a l’activitat i als propietaris de les activitats.

Tant a la comissió com al ple, expliquem que creiem excessius els 50 €, per taula i trimestre, tot i la bonificació al 100% per a 2013 i 2014 (l’Ajuntament começarà a cobrar a partir de 2015), i tenint en compte també que l’ús que se’n fa és pràcticament tot l’any. També, que es poden adoptar altres criteris per cobrar i regular, com els metres de façana. I és que considerem que és complicat de controlar (tota ordenança té un control per assegurar-ne el compliment) si uns dies hi ha més o menys, i caldria un criteri uniforme que no requerira de comprovacions reiterades.

A més, des de Compromís preguntem si el govern ha consultat ara les persones interessades en este assumpte, donat que seria una cosa fàcil de fer, i els bars interessats són comptats.

El PP contesta que en el seu dia, quan es va fer l’ordenança es va parlar, i que ara solament s’actualitza. A més, s’asseguraran que la col·locació de taules i cadires no excedisca la façana dels locals.

Des de Compromís entenem que el govern no ha contestat cap de les dues qüestions: si s’ha consultat ara els propietaris dels establiments; i que es prenga en consideració l’espai utilitzat com a criteri de la taxa (i explicitem que no ens referim a la delimitació i control de l’ús de l’espai, que entenem que, òbviament, s’ha de cenyir a l’espai proporcional al local).

El PP respon que “parlem del mateix”, tanca el debat i passa a votació.

Aprovada, amb 2 vots en contra de Compromís per Ròtova i 6 a favor de PP.