“El projecte de l’escoleta és car, sobredimensionat i no respon a la realitat del municipi”

El ple aprova el plec de contractació per acabar l’escoleta per valor de 410.000 €. El PP rebutja valorar positivament que les empreses contracten mà d’obra local.

Compromís va emetre un vot positiu i una abstenció al plec de contractació per iniciar les obres.

Que arribe una ajuda sempre és positiu; i anar avançant en els serveis que es presten al municipi també. Però parlant d’esta escoleta, cal entrar a matisar i xafar terra. El portaveu de Compromís, Jordi Puig, ha volgut deixar clar que “el projecte, des del principi no està pensat ni en les necessitats ni en la demanda actual i real de Ròtova; ni tan sols en la dels municipis dels voltants. El projecte és exagerat, sobredimensionat, no respon a la realitat i és car; més car del que caldria”.

“No respon a la realitat el volum de la construcció i la planificació que s’ha fet des del principi. No han pogut acabar-lo ni de lluny quan l’havien planificat. No és la crisi, és la poca mesura que han tingut”, ha explicat Puig.

Els 410.000 € se sumen als 700.000€ certificats. I segons el projecte: “el ala izquierda quedará por finalizar… en un futuro esperemos próximo”. Doncs, això: “esperemos”, com diu el projecte. “Aquí està la previsió”.

“L’Ajuntament no pot continuar fent les coses així, perquè ens hipoteca, perquè no té els peus a terra i perquè després qui ho paguem som els veïns.

De nou, i ho repetim, els ho tornem a dir: ens calen projectes ajustats al municipi; vostés no poden, no podran, justificar el plantejament del projecte. No podran perquè no hi havia per on agafar-lo. A veure si encara ens diuen que acabar les coses, siga com siga, hui dia és una cosa extraordinària i fora de lloc”, va concloure el portaveu.

 

Propostes rebutjades i aprovació per urgència.

En primer lloc, Compromís va voler fer una queixa formal per les formes com s’aprovava el plec de condicions. En un ple convocat amb 24 hores d’antelació, extraordinari i urgent. Sabent com sabien que tenien la subvenció concedida fa tants mesos. El grup municipal va realitzar diverses propostes al ple, per millorar el plec, donat que tampoc havia tingut lloc una comissió per poder treballar-lo: realitzar l’anunci al BOP, en compte de la web de l’Ajuntament únicament i ampliar a 10 o 15 dies el període per presentar les sol·licituds, ja que és interessant que l’anunci arribe al màxim nombre d’empreses i siga el més públic possible, per aconseguir la millor oferta per a l’Ajuntament.

Des de Compromís, es van mostrar preocupats també perquè, tot i que l’ajuda està concedida i pressupostada, “si la Generalitat no paga, què fem? Vist com estan les coses, la Generalitat haguera pogut carregar amb eixa responsabilitat”. L’Alcaldia va contestar que l’Ajuntament correria amb els costs.

Compromís va proposar rebaixar la valoració de la memòria tècnica (35 punts, de 85, en base a judicis de valor) i afegir-ne una altra que sí que estava present en altres plecs, com el del camp de futbol: afegir el criteri de “foment de l’ocupació i mà d’obra local”, amb 10 o 15 punts.

Totes les propostes van ser rebutjades per l’equip de govern. Per eixe motiu, Compromís va emetre un vot positiu i una abstenció al punt de l’ordre del dia.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *