Els dos partits del consistori, Compromís per Ròtova i PP, han donat suport a l’esmena de Compromís a les Corts per aconseguir l’auditori, amb una moció de forma conjunta.

Des de Compromís mostren la satisfacció per poder presentar la proposta, al quart intent, amb tot el ple de l’Ajuntament donant-ne suport.

El ple de Ròtova ha aprovat dilluns 2 de desembre una moció conjunta en què insta a la Generalitat a incloure una partida pressupostària en els pressupostos de 2014, destinats a un saló d’actes-auditori. L’acord serà remés a tots els grups parlamentaris en les Corts Valencianes, per a la presa en consideració de l’esmena als pressupostos que ha presentat el grup parlamentari Compromís al respecte.

En la moció, l’Ajuntament de Ròtova reconeix la necessitat d’ajudes per a la construcció d’un auditori, situat al cine Cervantes. El cine no reuneix des d’octubre de 2010 les condicions per a poder practicar cap tipus d’activitats culturals al seu interior, a causa del seu deteriorament.

L’Ajuntament de Ròtova ha previst dedicar el PPOS de 2014 al projecte de construcció de l’auditori, el projecte del qual preveu que estiga acabar a febrer; i, davant la immediatesa del debat de les esmenes als pressupostos de la Generalitat de 2014, ha traslladat al ple la necessitat d’arribar al següent acord. A més, la moció inclou la petició al Ministeri de Cultura i Foment de l’ 1%, en la partida de rehabilitació d’edificis culturals a àmbits pertanyents a cascs antics protegits.

Des de Compromís, han mostrat la seua satisfacció perquè, al quart intent, per fi aconseguim el suport de l’equip de govern per demanar, amb tot el ple de l’Ajuntament, a la Generalitat Valenciana una partida als pressupostos per al cine Cervantes.