Ròtova demana que s’incloguen 30 milions d’euros per al tren Gandia-Oliva-Dénia, als pressupostos de 2014, al Senat

A més, la moció reclama el reconeixement del deute històric de l’estat espanyol amb el País Valencià.

Els pressupostos de l’estat passen el tràmit al Senat. I la reivindicació de l’execució efectiva del tren Gandia-Oliva-Dénia també viatja fins a esta cambra.

Al passat ple ordinari de Ròtova es va aprovar per unanimitat dels grups municipals del consistori donar suport, mitjançant una moció conjunta, a l’esmena als pressuspostos de l’Estat de 2014, que sol·licita una partida de 30 milions d’euros per al tren Gandia-Oliva-Dénia, presentada pel diputat de Compromís, Joan Baldoví. Al document s’acorda que l’Ajuntament de Ròtova s’adrece al Ministeri d’Hisenda i als portaveus del grups parlamentaris del Senat per demanar-los l’aprovació d’aquesta abans del seu debat al Senat. Per això, la moció es traslladarà als senadors, al Ministeri d’Hisenda del Govern d’Espanya i als portaveus del Grups Parlamentaris del Congrés dels Diputats.

A més, la moció reclama el reconeixement del deute històric de l’estat espanyol amb el País Valencià.

Des de Compromís han mostrat la seua satisfacció per reivindicar de manera clara una infraestructura necessària per a les comarques de la Safor-Valldigna i la Marina, a més de la vertebració de tot el país. A més, “estarem vigilants per veure què vota cada partit i, sobretot, què voten els qui s’anomenen defensors dels interessos dels valencians”.

Quatre dècades pagant aquest aïllament ens està costant molt car, i els polítics dels municipis afectats som responsables directes en consentir-ho. Eternitzar la construcció d’aquest servei i altres, allargant en el temps el inici de la seua construcció, sols ens reporta perjudicis”.

Prompte farà 40 anys del tancament de la línia de tren que unia Dénia amb Gandia. Des d’aleshores, la incomunicació ferroviària entre la Safor i la Marina ha suposat també una barrera pel desenvolupament i el creixement econòmic de les dos comarques així com un bretxa que allunya el nord i el sud del país, deixant aïllades un conjunt de ciutats grans i mitjanes que suposen veritables centres neuràlgics imprescindibles a l’economia valenciana.

Arxivat en: Documents, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *