Sessió ordinària del Consell Agrari Municipal. 18:00 h. Saló de sessions de l’Ajuntament de Ròtova:

Ordre del dia:

1-. Banc de terres. Propostes per a estudi.

El Consell Agrari ha aprovat dur endavant el banc de terres proposat per Compromís. En aquest cas, però, la iniciativa no tindrà cap ordenança -com proposàvem- sinó que serà un registre informal per posar en contacte la propietat de parcel·les no cultivades i les persones que volen treballar-les.

Des de Compromís, així i tot, esperem que se li puga donar recorregut a la iniciativa, i que siga útil per recuperar les terres que s’han deixat de cultivar i per donar una oportunitat a les persones que es volen incorporar a cultivar. La iniciativa s’anunciarà a la pàgina web i la gent interessada podrà demanar més informació els divendres a la tècnica agrícola.

2-. Conveni SIGFITO per a la implantació d’un punt d’arreplegada d’envasos agraris.

Se situarà a la planta de Lerma, amb un horari encara que per determinar, per tal de poder dipositar els envasos de productes fitosanitaris.

3-. Cursos i xarrades d’interés per a la gent llauradora.

Hi ha programades dues xarrades: un per a la renovació del carnet de plaguicides (el 8 de maig); i una altra sobre la nova llei agrària europea (PAC).

4-. Creació d’un punt de vigilància conjunta de pous de reg del Vernissa.

A l’espera de la reunió que havien de mantenir hui mateix els 5 municipis de la vall de Vernissa i la guàrdia civil.

5-. Precs i preguntes.

Demanem convocar els consells agraris a una hora que siga factible per a la gent treballadora, aproximadament cap a les 20 h.

Demanem que es respecten les convocatòries; l’últim es va celebrar el juliol de 2013 i s’havia acordat convocar-lo cada tres mesos.