Compromís no dóna suport al Compte General perquè creiem necessari evidenciar el sobreendeutament de l’Ajuntament i la mala planificació.

Compromís per Ròtova ha votat en contra del Compte General, aprovat al ple de dilluns 22 de setembre, en un ple extraordinari a les 14h, amb els vots del PP.

“Des de Compromís, no podem donar suport al Compte General que presenta el govern municipal. Fonamentalment, pel que significa. La situació econòmica del municipi que reflecteix el Compte General és fruit de les polítiques d’un govern que no va saber mesurar el que volia fer, que ha estirat el braç més que la mànega i que després ha hagut de fer el que ha pogut, replantejant projectes, perquè els que havia projectat eren excessius.

No donem suport al Compte General perquè creiem necessari evidenciar el sobreendeutament de l’Ajuntament i la mala planificació. Estos comptes se sustenten en un model gestió que ens ha dut a ser el municipi de la comarca més endeutat per càpita. No fa massa, sense anar més lluny, véiem a les pàgines dels mitjans com Ròtova se situa entre els 100 municipis més endeutats de l’estat (el 82é) -un mèrit ben poc agradable crec que per a tots-; encara, a pesar de la rebaixa de l’interés en els préstecs que ha oferit el Ministeri.

Ens diran que cal endeutar-se per dur endavant obres i serveis necessaris. Poden dir-ho. Però és que la seua política se sustenta en una concepció de municipi basat en grans obres que no acaben senceres perquè les van planificar sobredimensionades. I al final, quan decideixen estalviar, ho fan en partides com les de Serveis Socials.

En tots estos anys no veiem la responsabilitat, l’estalvi i l’austeritat que prediquen. Ni en la situació que reflecteixen este compte general, ni tan sols en les liquidacions que hem aprovat estos anys passats”.