Fran Ferri registra quatre preguntes parlamentàries demanant per les responsabilitats de l’anul·lació de la línia d’autobusos Alcoi-Gandia i per les possibles solucions.

Ferri ha volgut recordar que fins i tot, actualment, “molts municipis han vist desaparèixer la possibilitat de moure’s en transport públic, a causa de la suspensió de la línia Alcoi-Gandia. És el cas de pobles de la Safor (com Ròtova, Alfauir, Castellonet, Llocnou de Sant Jeroni i Almiserà), la Vall d’Albaida, l’Alcoià i el Comtat”.

Per a estos municipis, cal assegurar una freqüència de pas dels autobusos públics per tal de garanitir “la mobilitat de les persones com a element essencial de la seua qualitat de vida i de les seues possibilitats de progrés en relació amb el desenvolupament de les seues oportunitats d’accés al treball, a la formació, als servicis i a l’oci”, d’acord amb el que disposa la LLEI 6/2011, d’1 d’abril , de la Generalitat, de Mobilitat de la Comunitat Valenciana.

 

Preguntes parlamentàries a la Conselleria d’Infraestructures

Web

A més, en relació a esta problemàtica, Ferri ha registrat unes preguntes parlamentàries per tal d’accelerar la reacció del Consell en la resolució d’esta problemàtica, d’ençà que l’empresa concesionària encarregada del transport en autobús entre les ciutats d’Alcoi i Gandia va deixar de prestar el servei.

Ferri ha demanat una resposta clara, preguntant per

  1. si ha deixat d’abonar els diners que li corresponen a l’empresa concessionària per a mantenir este servei d’autobús;
  2. quina previsió té per satisfer el deute que puguera existir.
  3. Cal restituir el servei, però també cal pensar a millorar-lo: per això, el diputat de Compromís ha demanat per les mesures que pensa posar en marxa la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient per a millorar la freqüència de pas en els municipis de la Safor, la Vall d’Albaida, l’Alcoià i el Comtat, per on circula aquesta línia.
  4. Finalment, Ferri ha preguntat de manera directa, quines mesures pensa prendre la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, respecte del Pla de Mobilitat Comarcal de la Safor.