Compromís presenta una Proposta No de Llei per impulsar el Pla de Mobilitat Comarcal de la Safor

parada_autobusRotova

El passat divendres, el diputat i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Compromís, Fran Ferri, va presentar una Proposició No de Llei a les Corts Valencianes per tal de en marxa d’un Pla de Mobilitat Comarcal a la Safor-Valldigna.

La proposta de resolució determina que les Corts Valencianes acorden instar al Consell a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient a l’ elaboració i posada en marxa d’un Pla de Mobilitat Comarcal d’acord amb el disposat al l’article 11 de la LLEI 6/2011 de la Generalitat Valenciana, coordinadament amb la Mancomunitat de Municipis de la Safor. A més, el Consell retrà comptes del present acord en un termini màxim de tres mesos des de la seua aprovació.

 

El Pla de Mobilitat Comarcal de la Safor

La Mancomunitat de Municipis de la Safor ha redactat un estudi en el qual s’analitza la realitat de la Xarxa de Transports de Vitagers de la Safor, destancant les mancances i ineficiències i realitzant tot un seguit de propostes de millora, el qual ha estat presentat a la Generalitat, oferint una proposta de reordenació del servei de transport públic que connecte integralment els diferents municipis de la comarca i les veïnes.

Fomentar l’ús del transport públic és un deure de les administracions públiques. La manca d’oferta i la baixa freqüència de pas obliga el veïnat a buscar alternatives de tipus privat (el cotxe) per poder desplaçar-se a altres llocs; a més de limitar a les persones amb majors necessitats l’accés als serveis bàsics, com ara: la sanitat, la formació ocupacional, els servei d’ocupació, i a alguns dels serveis socials generals…

Arxivat en: Comarcal, Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *