Abel Balbastre. Cap de comunicació en premsa de Joves amb Compromís Safor-Valldigna i coordinador de Joves amb Compromís de la conca del Vernissa.

abelbalbastre

L’any passat per estes dates la ciutadania valenciana passàrem prop d’un mes enganxats/des les 24 hores del dia a RTVV. Molts de nosaltres, ningú ho pot amagar, feia molt que ni se’ns passava pel cap posar RTVV per a informar-nos sobre l’actualitat política del país, i ja sabem tots per què, però Alberto Fabra, democràtic “donde los haya”, decretà tancar RTVV, un mitjà que havia de fer un servei públic però que, malgrat les lluites i les crítiques, estava controlat al 100% pel govern peper de la Generalitat. Just aquell 5 de novembre els treballadors de RTVV digueren prou: prou a les mitges veritats i a les mentides senceres, prou a fer oïdes sordes a les víctimes del metro, prou de tot! Aquell mes, si fa no fa, els valencians i valencianes tinguérem la RTVV que ens mereixem: amb notícies de qualitat, sense callar les errades del PP valencià, amb denominacions com ara País Valencià o llengua catalana que fins a aquell moment no semblaven adients als estudis de Burjassot.

Tampoc no hem d’oblidar que els saforencs estem doblement desemparats: en qüestió de 3 anys ens han arrabassat, a banda de RTVV, Gandia TV, el precedent més immediat de televisió pública que als caciquistes que ens governen no convenia.

Tot i això, aquell dia els meninfots despertàrem com a poble. El 29 de novembre els valencians balancejàvem tant la butaca en què seu el PP que en les properes eleccions els farem caure i els traurem de les nostres institucions, i de les nostres futures pantalles. Aquell 29N suposà el primer dia d’una nova ciutadania valenciana, el primer dia d’un nou país i, sobretot, el primer dia del compte enrere per a la nova RTVV: de qualitat, transparent, pública i en la nostra llengua, perquè ‪#‎RTVVtornarà‬.