El ple també aprova una nova moció conjunta demanant, de nou, que es potencie el transport públic per donar servici a la ciutadania dels municipis de l’interior de la Safor-Vall d’Albaida.

ple2des2014

Els dos grups municipals amb representació al consistori de Ròtova, Compromís per Ròtova i PP, han aprovat dues mocions de manera conjunta al ple celebrat dilluns 2 de desembre, per demanar a la Conselleria de Sanitat que permeta l’aparcament lliure tant a usuaris com a treballadors i que el servei siga gratuït per als municipis (sense que supose càrrec per als ajuntaments).

“Es tracta que la Conselleria assumisca la reua responsabilitat i que done un servei públic, ja que la ciutadania ja ho ha pagat amb els seus impostos. No podem deixar que s’espolse la responsabilitat que forma part de la seua competència”, ha explicat Jordi Puig, portaveu de Compromís per Ròtova.

A més, els dos grups al ple també han demanat a la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient que s’establisca i potencie el transport públic per donar servici als ciutadans i ciutadanes dels municipis de l’interior de la Safor-Vall d’Albaida.

La responsabilitat de complir els acords plenaris.

jpuig_3cineHem aprovat la moció demanant la millora del transport tres dies després que l’Ajuntament enviara la moció aprovada fa un any, en el mateix sentit, que el govern municipal no havia enviat a la Conselleria. Puig també s’ha mostrat sorprés per la reacció del govern davant la denúncia de Compromís, per l’incompliment d’aquell acord plenari (d’octubre de 2013). I és que l’alcalde va afirmar que des de l’equip de govern no tenien cap mena de responsabilitat en fer cumplir l’acord (“no és una obligació”), perquè el PP s’havia abstés en aquella ocasió i que la responsabilitat de fer-lo cumplir i donar-li seguiment era de Compromís, que havia votat a favor.

Puig ha volgut explicar que “des de Compromís vam demanar la millora de transport públic, ho vam dur al ple i ho vam aprovar. L’equip de govern ha d’assumir el seu paper, el de gestionar l’Ajuntament, el de fer complir el que s’acorde al ple, ho vote qui ho vote. Si no ho fa, incorre en un incompliment d’acord plenari. Si això no ho sap el govern, mal anem, perquè necessitem un equip que governe i es preocupe de les necessitats dels veïns i que faça complir el que s’acorda. Nosaltres tenim un paper important a l’Ajuntament i l’assumim, però no podem substituir la faena que han de fer ells. Si hem comés algun error des de Compromís és haver confiat que el govern exerciria com a tal. Si no volen fer-ho, només han de deixar pas”.