El PP manté el retall de partides la partida de Serveis Socials i en el Servei d’Arxius. El govern no afronta el problema del deute, en vistes a poder encarar amb tranquil·litat les eleccions.

compromisRotovagrup2


Compromís per Ròtova va votar en contra del pressupost que va presentar el govern popular de Ròtova per a 2015, al ple ordinari que va tenir lloc l’11 de febrer. El pressupost ascendeix a 1.026.950€, en ingresos, i de 1.018.303€ en despeses, incloent l’Organisme Autònom ‘Escola de Música Mestre Villar’.

Al pressupost de 2015, es repeteixen alguns vicis de l’anterior pressupost. Continuen la línia de l’any passat, i per tant mantenen el retall de partides la partida de Serveis Socials de la Mancomunitat, a pesar que reserven 7.500 €, 2.500 € menys que l’any passat; és a dir, que continuem sense poder oferir el servei un dia a la setmana. I igual que la partida del Servei d’Arxius, que continua en 4.000 €.

Respecte del cost de la recollida de fem, el gasto ascendeix a 51.700 €, però l’ingrés esperat pel cobrament de la taxa és pràcticament el mateix que altres anys (86.000 €. La diferència, de nou, són els costos indirectes que hi imputen: 34.300 €. Com vam explicar l’any passat, ho creiem excessiu.

Tornem a insistir en la importància de la participació, en el procés. No solament en la informació, que tampoc fomenten. “A pesar dels moments difícils, hem de ser capaços posar en comú les idees i propostes entre el veïnat del municipi”.

“Per estos i per altres motius, estaria bé que estos foren els últims pressupostos del PP. Per la nostra banda, ens proposem fer-los de cara al futur.Si és per Compromís per Ròtova, el proper pressupost serà participatiu i tindrà una major atenció social”.

A 2014 ens hem trobat amb decisions per alleugerir un poc el pagament del préstec de proveïdors: la possibilitat de rebaixa de l’interés abusiu inicial per als préstecs i la possibilitat de no pagar amortització en el Crèdit a Proveïdors a 2015 (seguint el Real Decret 17/2014, de 26 de desembre, Ròtova no abonarà vora 300.000 euros que tenia previstos, ni els reserva per a poder fer-ho a finals d’any). El que fem, en definitiva -Ministeri i Ajuntament-, és retardar el problema, sense afrontar-lo; i permetre a governs com este, que han balafiat, encarar tranquils les eleccions -que és el que li preocupa al PP.

Fins i tot, les desicions que ens permeten tenir un respir no tenen a veure amb el govern local. La gestió del PP, ben al contrari, és la que ens ha carregat a l’Ajuntament i al veïnat com mai havíem imaginat arribar a Ròtova; és la de la dispersió d’infraestructures, la de la falta de planificació; és la del govern que no ha sigut capaç de generar la confiança perquè cap entitat vulga refinançar tot el deute del préstec a proveïdors; és el de la falta d’idees i l’enfrontament, al llarg de la legislatura.

Des de Compromís, insistim que podríem haver tingut els mateixos o millors serveis si no hagueren estirat més el braç que la màniga, i ho hagueren planificat millor. És hora de plantejar un govern amb el veïnat, on la participació i la planificació siguen els dos eixos per a prendre decisions”.