L’Alcaldia explica que el tendal està encomanat des de fa més de dues setmanes. Compromís denuncia l’alt grau d’insolació que pateixen els xiquets i xiquetes de l’escoleta i demana una solució urgent. A més, demanen que es compense el que han col·locat els pares i mares de manera provisional.

El grup de Compromís sol·licita una solució urgent que reduïsca el grau d’insolació a que estan sotmesos els bebès, de entre 1 i 3 anys, de l’escoleta municipal. El passat mes de setembre s’inaugurà l’escoleta municipal. L’edifici de l’escoleta forma part d’un projecte inicial valorat en més de tres milions d’euros, de que s’han executat 1.300.000. Malgrat aquesta despesa, l’escoleta no comptava en el seu pressupost cap tipus de barrera (toldo, arbres) per protegir els xiquets de la radiació solar.

El passat dia 6 de maig els pares i mares manifesten el seu malestar a l’alcalde, i li comuniquen que ja hi ha hagut constància d’enrogiments cutanis a causa de la alta insolació, i es mostren voluntaris a pagar de la seua butxaca un toldo provisional per evitar mals majors. Com a resposta, l’alcalde visita l’escoleta, garanteix una solució immediata i s’aprova una partida per cobrir el cost del toldo en un ple extraordinari el dia 20 de maig de 2015. Tanmateix, malgrat l’aprovació en ple d’aquesta partida, encara no s’ha pres la mesura efectiva al respecte. Hem preguntat quan s’ha encomanat el tendal i Alcaldia ha contestat que el ‘toldo’ està encomanat des de fa més de dues setmanes i que s’instal·larà en quant el tinga fet l’empresa.

ACTUALMENT, a data de 3 de juny de 2015 NO HI HA encara cap BARRERA que protegisca els bebès de la radiació solar, quan a la zona de València ens trobem amb un nivell de RADIACIÓ ULTRAVIOLADA ALT (font: AEMET).

El grup Compromís considera que no es pot jugar amb la salut dels menuts i per això sol·licita que s’instal·le immediatament un toldo i que es compense el que han col·locat els pares i mares de manera provisional en l’escoleta municipal, més tenint l’alt grau d’insolació propi de les dades en que ens trobem.