La Generalitat Valenciana inicia en el curs 2015-2016 el programa Xarxa de Llibres de Text de la Comunitat Valenciana, amb el fi de proporcionar de forma gratuïta llibres de text i altres materials curriculars a l’alumnat d’Educació Primària, Educació Especial, Educació Secundària Obligatòria i Formació Professional Bàsica en centres públics i centres privats concertats.

El programa Xarxa de Llibres de Text de la Comunitat Valenciana té com a finalitat dotar els centres escolars d’un banc de llibres. A este efecte, l’alumnat acollit al programa Xarxa de Llibres de Text de la Comunitat Valenciana, una vegada conclòs el curs escolar, farà entrega dels llibres de text perquè puguen ser utilitzats per un altre alumnat en cursos successius. És objectiu també de l’esmentat programa desenvolupar i fomentar en l’alumnat actituds de respecte i ús responsable dels béns finançats amb fons públics.
D’altra banda, a fi d’aconseguir eficiència, rendibilització dels recursos públics i amb l’objectiu d’estendre la gratuïtat dels llibres de text a l’ensenyament obligatori, es considera convenient que totes les administracions públiques coordinen i unixquen les actuacions que estan realitzant en este aspecte. A este respecte, aquest programa estarà cofinançat per la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial de València i els Ajuntaments que s’hi adherisquen.

Per tot això, s’ inicia el programa denominat Xarxa de Llibres de Text de la Comunitat Valenciana, per al curs 2015-2016, a través de la convocatòria mitjançant l’ORDRE 17/2015, de 26 d’octubre, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (Publicada al DOCV 7.644, de data 27/10/2015), dirigida als ajuntaments o entitats locals menors que vullguen participar en la creació de bancs de llibres als centres docents del seu municipi amb el fi que l’alumnat empadronat en el municipi corresponent, que estiga cursant l’Educació Primària, l’Educació Secundària Obligatòria o la Formació Professional Bàsica en centres públics o privats concertats, puga disposar de forma gratuïta de llibres de text o altres materials curriculars.

Atenent a l’establert a la convocatòria d’ajudes abans esmentada, el Ple de la Corporació Municipal de Ròtova ACORDARÀ:

PRIMER.- Aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Ròtova al programa “Xarxa de Llibres de Text de la Comunitat Valenciana”, dirigit a la creació d’un banc de llibres, per a l’alumnat escolaritzat en centres públics i centres privats concertats que cursen Ensenyament Obligatori o Formació Professional Bàsica a la Comunitat Valenciana per al curs escolar 2015-2016.

SEGON.- Autoritzar al Sr Alcalde i al Regidor d’Educació, per a realitzar la corresponent sol·licitud d’adhesió al programa i ajuda econòmica.

TERCER.- En cas de concessió parcial o total de les ajudes sol·licitades, assumir les obligacions establides en l’Ordre de la convocatòria publicada en el DOCV Nº 7.644, de data 27 d’octubre de des mil quinze.

QUART.- Habilitar les oportunes partides pressupostàries per fer front a la part de finançament del programa que haurà de correspondre a este Ajuntament, que atenent la xifra de xiquets i xiquetes en edat d’Ensenyament Obligatori que hi ha al padró municipal d’habitants, ascendeixen a la quantitat de tres mil nou-cents seixanta (3.960.-€) per a l’exercici 2015 i la mateixa quantitat per a l’exercici de 2016.

QUINT.- Donar compte dels anteriors acords al departament d’Intervenció per als efectes oportuns.