L’assemblea a Ròtova acorda mobilitzar-se per evitar la planta de fem junt al poble i preservar l’entorn de Sant Jeroni i la vall

assemblea_20_5_2016w

Han anunciat una recollida de suports, en forma de signatures, tant del veïnat com de la gent de la resta de la comarca i una mobilització per conservar l’entorn dels nostres pobles i del monestir, com a patrimoni comú dels pobles dels voltants.

“Esta és una decisió que supera qualsevol posicionament polític. La major part de la gent a Ròtova està en contra”.

Divendres a la nit, el Centre Social de Ròtova va acollir una assemblea informativa per parlar sobre la gestió dels residus i la planta de tractament de fem que l’equip de govern de Ròtova vol que s’instal·le al municipi.

El procés de canvi de model de gestió de residus del Consorci s’ha dut fins el moment amb una manca de transparència evident. El passat març, la ciutadania de la comarca i de Ròtova s’assabentava per la premsa de la possible ubicació d’una planta de tractament de fem al municipi, per l’oferiment unilateral de l’Alcaldia per a la seua ubicació. El govern del municipi aprovà el passat 25 d’abril fer una consulta, en un acord en què també va aprovar “manifestar la voluntat de l’Ajuntament de Ròtova a que s’ubique en el seu terme municipal qualsevol de les plantes: de tractament, de transferència i d’eliminació i així es comunicarà al Consorci”.

A l’assemblea, es va repassar el model de gestió de residus actual i les possibles modificacions. A més, davant de la possible ubicació de la planta en una ampliació del polígon, a escassos metres de les cases, s’hi acordà treballar en dos línies: per una banda, des d’un punt de vist tècnic i legal (en base a criteris de salut, mediambientals, patrimonials, turístics i econòmics); i per l’altra, d’informació i mobilització ciutadana, en una població que té dret a decidir mantenir una qualitat de vida, un model de poble sostenible i un entorn com el de Sant Jeroni de Cotalba, un dels elements patrimonials més importants de la comarca, clau per a l’economia del turisme rural a la vall de Vernissa.

Recollirem suports, en forma de signatures, tant del veïnat com de la gent de la resta de la comarca. I ens mobilitzarem per conservar l’entorn dels nostres pobles i del monestir, com a patrimoni comú dels pobles dels voltants”.

A més, ha afegit que va passar amb la planta de transferències i ara, quatre anys després, ens ha ocorregut de nou: un govern que actua d’esquenes a la gent i amaga les decisions que ha pres. Ara ho havien decidit per baix mà i ens ho hem vist escudellat a la premsa; després han posicionat l’Ajuntament a favor i ara estan retardant la consulta fins que el Consorci acorde una ubicació.

Esta és una decisió que supera qualsevol posicionament polític. La gent mira pel municipi, per la proximitat a les cases, per un altre tipus de polígon i per la necessitat de conservar l’entorn que queda. La major part de la gent a Ròtova està en contra. I, probablement per això, estan retardant la consulta de Ròtova”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *