Compromís ha demanat l’adhesió de Ròtova al Manifest en suport del ‘Pacte Valencià per la mobilitat sostenible’, un pla que té com a objectius, entre altres, potenciar el transport públic; millorar la cobertura, qualitat, seguretat i accessibilitat del servei; fomentar la intermodalitat i transvasar usuaris del vehicle privat al sistema de transport col·lectiu.

El model de mobilitat urbana actual no assegura a la ciutadania un entorn que garantisca el seu dret a l’accessibilitat en unes condicions de mobilitat adequades, segures i amb el mínim impacte ambiental possible. Per a canviar-lo, a més, es necessitarà el concurs de totes les administracions, especialment la implicació activa de l’administració autonòmica i local.

La mobilitat urbana segura i sostenible és un dret dels ciutadans a triar formes de desplaçar-se respectuoses amb la seua salut i la seua seguretat, adaptades als límits físics i ambientals de la ciutat, que fomenten l’ús dels modes de transport més eficients, que garantisquen l’accessibilitat de tots en temps i en costos raonables i que permeten el creixement econòmic i el benestar de la població a llarg termini.

Entre el 16 i el 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, circumstància que la Generalitat i l’FVMP aprofiten per a proposar una acció conjunta de renovació del nostre compromís per la mobilitat sostenible: «Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible».