Compromís demana l’adhesió de Ròtova al Pacte Valencià per la mobilitat sostenible

Compromís ha demanat l’adhesió de Ròtova al Manifest en suport del ‘Pacte Valencià per la mobilitat sostenible’, un pla que té com a objectius, entre altres, potenciar el transport públic; millorar la cobertura, qualitat, seguretat i accessibilitat del servei; fomentar la intermodalitat i transvasar usuaris del vehicle privat al sistema de transport col·lectiu.

El model de mobilitat urbana actual no assegura a la ciutadania un entorn que garantisca el seu dret a l’accessibilitat en unes condicions de mobilitat adequades, segures i amb el mínim impacte ambiental possible. Per a canviar-lo, a més, es necessitarà el concurs de totes les administracions, especialment la implicació activa de l’administració autonòmica i local.

La mobilitat urbana segura i sostenible és un dret dels ciutadans a triar formes de desplaçar-se respectuoses amb la seua salut i la seua seguretat, adaptades als límits físics i ambientals de la ciutat, que fomenten l’ús dels modes de transport més eficients, que garantisquen l’accessibilitat de tots en temps i en costos raonables i que permeten el creixement econòmic i el benestar de la població a llarg termini.

Entre el 16 i el 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, circumstància que la Generalitat i l’FVMP aprofiten per a proposar una acció conjunta de renovació del nostre compromís per la mobilitat sostenible: «Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible».

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *