Compromís lamenta que el govern municipal no haja volgut fer el voluntariat mediambiental enguany

  • L’Ajuntament tenia pressupostat 3.500 € per al voluntariat de 2016. “El govern municipal s’ha volgut estalviar la despesa del voluntariat i i no ha volgut fer-lo”.
  • Podeu veure el vídeo, a partir del minut 59:46 (baix).

Compromís per Ròtova va preguntar al passat ple perquè l’equip de govern no ha dut a terme el voluntariat ambiental a 2016. La regidora de Medi Ambient va contestar que, com que la Conselleria de Medi Ambient ha tret tard les ajudes, “va eixir a mitjan agost i havia d’estar aprovat per ple per festes, a principi de setembre, solament teníem una setmana de temps i s’havia de fer tot a presses i carreres; i vam renunciar”. A més, a nosaltres ens interessa fer-lo a juliol i a agost”.

És cert que la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural va publicar el 8 d’agost les ajudes al voluntariat. Des de Compromís per Ròtova esperem, tal com hem reclamat en anys anteriors, que les ajudes es convoquen amb més temps.

Però, per davant de tot, hi ha la voluntat i la possibilitat de fer-lo:

  1. l’Ajuntament confòn la tramitació dela subvenció amb la realització de l’activitat (o ens vol confondre)”; independentment del moment en què s’ha de justificar una acció, el voluntariat pot desenvolupar-se quan toca -a l’estiu- i justificar-se en les dates que es marquen:
    1. – En primer lloc, el govern ha de tindre clar quin és el projecte de voluntariat que vol demanar (tots els anys es presenta pràcticament la mateixa memòria; no ho han de redactar de nou, l’activitat bàsicament és la mateixa).
    2. – I en segon lloc, l’apartat cinqué de les bases determinen que el termini de presentació serà de 25 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (no una setmana); temps suficient per omplir els formularis i aprovar-ho, si tenen interés de fer-ho.
  2. A més, una activitat com el voluntariat es fa perquè es creu que cal fer-la, perquè forma part dels objectius d’un Ajuntament, no perquè es reba, o no, una subvenció. En este cas, l’Ajuntament podia fer-la, i tramitar-la més tard no n’era un impediment. Si hi ha voluntat, es pot fer”.
  3. Finalment, cal destacar que lAjuntament tenia pressupostat 3.500 € per al voluntariat de 2016 (i no 400, 500 o 800 € com contestà al ple Alcaldia), un fet que li donava seguretat per a poder realitzar-lo.
vol_ambiental

Extracte del document de “Despeses” per conceptes en el pressupost de 2016.

En definitiva, el govern municipal, amb l’excusa del retard de la subvenció, s’ha volgut estalviar la despesa del voluntariat i i no ha volgut fer-lo, amb la qual cosa demostren quina és la seua aposta pel medi ambient.

Ací baix podeu veure el darrer ple ordinari. Podeu veure el punt a partir del minut 59:46 (dalt).

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *