Tindrem la plaça de Secretaria coberta per fi?

  • Jordi Puig, Merxe Molina, Pedro Ciscar i Isabel Pérez. Grup Municipal de Compromís per Ròtova.

ple_corporacio

Compromís per Ròtova va presentar el passat ple una moció en què demanava “que es duguen a terme les gestions pertinents a la Direcció General d’Administració Local, a la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques i al Col·legi de Secretaris i Interventors, per a poder disposar d’un funcionari d’habilitació nacional per a desenvolupar les funcions d’assessorament legal preceptiu i fe pública de manera adequada”.

Ho vam fer, tenint el compte el llarg període sense Secretaria estable, amb persones no habilitades estatals, que ha hagut d’afrontar l’Ajuntament de Ròtova; anys amb contínues substitucions per part de secretaries accidentals, amb funcionaris propis de la corporació; amb la problemàtica que comporta per a eixes persones emetre informes i assessorament legal preceptiu, una funció que la llei els atorga en les seues funcions. Fins a 4 substitucions, el que duem de legislatura.

A la moció, vam al·legar que aconseguiríem superar el retard en la tramitació d’expedients i la situació d’indefensió per a dur a terme amb normalitat la nostra tasca a l’Ajuntament.

Ens trobem en un procés en què la plaça de Ròtova eixirà a concurs i a març sabrem si és adjudicada. De fet, com va explicar el secretari, hi ha un procediment reglat que determina com ha d’accedir el secretari. Clar, no? Però l’assumpte no és senzill si no es vol parlar clar.

Perquè vam presentar, aleshores, la moció? Perquè volem un compromís per part de la corporació que posaran de la seua part perquè, si es dóna el cas, la Secretaria tinga estabilitat. Ens cal eixe compromís. O és una casualitat que la plaça haja estat vacant durant tant de temps? És positiu per al funcionament de l’Ajuntament?

L’únic moviment per intentar cobrir la plaça ha sigut el de compartir-lo amb Alfauir (a pesar que sovint ens han contestat que la demanda de documentació saturava el funcionament de l’Ajuntament), que ha acabat sense Secretaria en cap dels dos municipis. I hem passat a celebrar els plens cada tres mesos (el màxim que ho pot allargar el govern municipal).

D’altra banda, no dubtem que a l’equip de govern li vaja bé que la plaça de Secretaria no estiga coberta, entre altres coses, per no haver de pagar la nòmina anual, amb la situació de desastre econòmic en què han deixat la hisenda local. Per això no ens sorprén que el PP rebutjara la moció i que al·legara que no estava d’acord amb molts dels arguments de l’exposició de Compromís. No obstant, a vegades el que resulta barat acaba eixint-nos car. Les tasques de Secretaria a hores d’ara estaven sent cobertes amb assessoria externa. I el que necessita l’Ajuntament, d’una vegada per totes, és estabilitat.

Tant de bo el procés encetat ara isca bé, i tinguem coberta la plaça a març. Tant de bo, ens puguem dedicar a la nostra faena i no haguérem d’estar pendents de processos reglats.

Tindrem la plaça de Secretaria coberta per fi?

Arxivat en: Documents, Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *