La transparència més opaca. Un any sense ordenança de transparència a Ròtova

Després d’un any, encara esperem que el PP diga alguna cosa de l’ordenança i aplique la transparència de què presumeix.

El  9 de novembre de l’any 2015 Compromís per Ròtova presentava una moció per afavoria la transparència a l’Ajuntament. La moció proposava adherir-se al procés de transparència i fer públiques la Declaració de la Renda, d’activitats de béns i currículum vitae de tots els membres de la corporació municipal, actualitzant la informació anualment i sempre acomplint la Llei de protecció de dades.

La moció no es va aprovar perquè els membres del PP votaren en contra argumentant que tot això ja s’incloïa en la Llei de Transparència que s’havia d’aplicar a partir de desembre de 2015, cosa que és senzillament falsa, ja que la llei no ho inclou.

El 23 de desembre l’equip del govern (PP) presenta una ordenança de transparència que, com era d’esperar, no inclou les sol·licituds de la moció presentada per Compromís, malgrat que això havia estat l’argument per votar en contra. L’ordenança era pràcticament una còpia de l’ordenança tipus de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), però modificada a la baixa. Per exemple, el temps per aplicar l’ordenança s’havia ampliat a 12 mesos respecte els 6 del document de la FEMP, i no hi havia cap punt que regule les Reclamacions.

Compromís va sol·licitar, per aprovar-la, que reposen els punts on l’ordenança tipus de la FEMP ha estat modificada i que s’hi incorpore la publicació de la Declaració de la Renda, d’activitats de béns i currículum vitae de tots els membres de la corporació municipal.

Açò va ser fa gairebé un any. I continuem sense resposta, i sense transparència. En l’opacitat i la foscor.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *