Compromís votà en contra d’uns pressupostos sense inversions i que mantenen les retallades en serveis bàsics

Des de Compromís diem no als pressupostos de 2017 perquè no contemplen cap inversió al poble i no apareixen serveis que considerem essencials. Això és conseqüència d’haver de destinar 330.000 euros solament este any a pagar préstecs (en un deute que situava Ròtova en l’1% de pobles més endeutats d’Espanya al 2016), que hipoteca tot el pressupost. Tenim un model diferent de poble que inclou tot un seguit de propostes alternatives que han estat ignorades, així com un procés participatiu obert on la gent participe en el disseny dels pressupostos i l’oposició puga treballar amb la informació necessària amb temps suficient, sense documents entregats in situ, amb respecte i sense informacions confuses als plens.

El passat 10 de gener el PP rotoví va aprovar en solitari el pressupost anual. Els pressupostos que ha presentat el PP per a 2017 no contemplen inversions i ens mantenen sense serveis que considerem essencials: no tenim atenció de Serveis Socials un dia a la setmana, no tenim servei psicopedagògic per a la població, el Servei d’Arxiu continua retallat, no tenim ni una atenció mínima d’ADL per ajudar les persones sense faena (serveis amb què comptem la pràctica totalitat de municipis de la Safor, mitjançant la Mancomunitat)…

Per què?

El govern ha de pagar vora 330.000€ en préstecs (préstecs: un a llarg termini i el de proveïdors; que, dit siga de pas, no han servit per acabar cap gran infraestructura: ni cine, ni palau, ni edifici escoleta -mig tapiat- ni nau polivalent ni poliesportiu) solament enguany i no escolta (no accepta propostes alternatives).

Propostes de Compromís:

Compromís té un altre model de poble, prioritzant l’atenció a les persones. A banda de les propostes anteriors, el govern local del PP no ha acceptat:

  • un programa complet d’atenció, amb activitats psicomotrius i de memòria, per a la gent gran.
  • Redacció d’un catàleg de béns i espais protegits. Ròtova encara no té este document legal!
  • Adequació i manteniment de parcs, amb gronxadors per a xiquets de totes les edats.
  • Continuen preveient un servei de recollida de fem car, que a més es manté sense contracte i sense ordenança actualitzada.
  • Serveis Socials un dia a la setmana
  • Servei psicopedagògic per a la població
  • Servei d’Arxiu en condicions
  • Atenció d’ADL per ajudar les persones sense faena i activitats amb les empreses locals.
  • conveni amb la piscina d’Ador, per donar servei tot l’any al nostre veïnat

Dues advertències de Secretaria-Intervenció:

A més, el document demostra la manera de gestionar el PP: patada al baló i avant, sense planificació. Com a mera mostra, dos fets:

-Secretaria adverteix que la plantilla de personal no s’adequa al Pla d’Ajust aprovat pel mateix PP el 2012.

-L’informe econòmic-financer, de Secretaria-Intervenció informa, igual que ha fet al llarg dels darrers anys, que “s’ha pressupostat l’ingrés del Consorci pel conveni signat… per import de 141.000 euros… De no realitzar-se estos ingressos, l’Ajuntament no podria fer front a les seues obligacions pressupostàries en 2017 i haurien d’adoptar-se mides excepcionals al respecte”. I així s’entén perquè l’equip de govern va decidir dur-nos la planta de transferència a esquenes del poble. Davant d’una situació econòmica desastrosa, mesures desesperades.

Com ha estat el procés?

Hem tingut 48 hores per consultar tota la documentació, i amb males maneres per part del govern.

Com el volem? Amb temps per poder estudiar la documentació, amb un procés participatiu obert i des del mínim respecte.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *