Compromís sol·licita que Ròtova s’adherisca al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia

  • La signatura permet l’accés d’ajudes (al 100% i al 80%) per treballar des del municipi en una major sostenibilitat, eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic, a més d’afavorir l’augment d’altres subvencions com el PPOS.

Compromís ha sol·licitat per registre d’entrada que Ròtova s’adherisca des d’Alcaldia al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, on el municipi encara no consta.

El Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia és el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40 % abans del 2030, millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

Des del començament, el Pacte de les Alcaldies ha sigut firmat per més de 6.500 ajuntaments a tot Europa. Amb el nou pacte, els objectius de la UE són més ambiciosos en el lideratge enfront del canvi climàtic, i l’àmbit d’actuació s’ha obert a la resta de continents perquè aquest és un problema global i els èxits obtinguts demostren que aquests instruments funcionen.

A través de la coordinació dels municipis, la Diputació de València té la capacitat d’implementar polítiques, d’establir canals de finançament i disposar de recursos tècnics de gran valor per als municipis en la seua tasca enfront del canvi climàtic.

Que existeixen ajudes, finançades fins al 100% per a municipis com Ròtova, encaminades a:

  • Realitzar un Inventari d’Emissions de Referència (IER), Avaluació de Riscos i Vulnerabilitats derivats del Canvi Climàtic (ERVCC) i Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES) a realitzar per la Diputació. Fins a 5.000€.
  • Elaboració de l’Avaluació de Riscos i Vulnerabilitats (ERVCC) i redacció d’un nou Pla d’Acció (PACES) que contempli una reducció d’emissions de CO2 del 40% des de l’any de referència fins al 2030 amb la finalitat d’adaptació al nou “Pacte dels Alcaldes per al Clima i l’Energia”. Fins a 3.000€.
  • I, fins al 80%, per a Execució per l’Ajuntament d’actuacions incloses en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) o en el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES)

La signatura també és un criteri que té en compte en el càlcul de les ajudes que els municipis reben dins del Pla Provincial d’Obres i Serveis.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *