El govern municipal inicia el procés de contractació de la recollida de fem després de 17 anys sense contracte

  • Un informe de Secretaria establia que calia haver-ho fet el 31 de desembre de 2000.

  • Ara que comencem el procés de contractació, però, és moment de repensar el disseny i abaratir el cost. Fins a la data, el veïnat de Ròtova hem estat pegant 80€ anuals solament per la recollida”.

El govern ha dut per fi al ple de 10 de juliol la contractació del servici de recollida de fem. Un informe de legalitat de Secretaria deixava clar que «el 31 de desembre de 2000 hauria d’haver-se convocat novament licitació pública». A més, s’informava que «una vegada complit el terme de la concessió de la gestió del servei, es produeix l’extinció del contracte, i amb ella aquest deixa de produir efectes. En aquest supòsit d’extinció per compliment del termini, l’Ajuntament, com a Administració contractant, ha de convocar novament licitació pública, d’acord amb la normativa en matèria de contractació del sector públic».

17 anys després, per fi, es trau a licitació. Però es fa sense repensar l’actual sistema de contenedors, que encareix, com en cap poble de la comarca, la recollida del fem (solament en contenidors soterrats, Ròtova disposa dos models diferents…). L’estudi d’explotació del servici valora el cost en més 61.000 € (+ IVA), per a un municipi de vora 1.300 hab. A la licitació també s’han inclòs serveis com la neteja viària, la retirada de voluminosos i la recollida i transport de poda de jardins públics. Per això, des de Compromís ha demanat que l’adjudicatari del servei presente obligatòriament la facturació de manera detallada, ja que estos últims conceptes caldria no sumar-los al que paga el veïnat en el rebut de la recollida domiciliària.

Des de Compromís han valorat el pas: la regidora Isabel Pérez ha explicat que “durant molt de temps hem estat demanant i treballant perquè el servei de recollida de fem tornara a la legalitat, amb un contracte darrere, i estem satisfets que es done este pas. Com hem comentat en altres situacions, no sabem on estava el govern municipal? Ací, duent les coses al dia, no. Què han gestionat tots estos anys?”

“I, ara que comencem el procés de contractació”, ha continuat Pérez, “és moment de repensar el disseny i abaratir el cost. Fins a la data, el veïnat de Ròtova hem estat pegant 80€ anuals solament per la recollida del fem. Per això, no podem estar d’acord amb el punt de partida d’este nou procés”. A més, des de Compromís han proposat que s’aposte de manera decidida per incloure el 5é contenidor, d’orgànic.

Des de Compromís han denunciat, a més, que el govern encara no ha contestat el recurs de reposició interposat pel grup municipal sobre el decret de prórroga de la contrata de novembre passat, presentat el passat mes de febrer. En el to d’habitual falta de respecte, a l’anterior plenari ordinari l’Alcaldia va respondre se’ls havia oblidat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *