• Torna a la legalitat la recollida del fem. La nova contracta ha estat adjudicada a Lerma.

  • Tornar a la legalitat la recollida del fem s’ha acompanyat d’una revisió de la taxa, que passa de 80 a 45€. El govern del PP ha deixat de compensar el rebut del COR, a pesar dels ingressos que continua tenint.

El darrer ple extraordinari es va aprovar l’adjudicació definitiva de la contracta de recollida de fem de Ròtova a l’empresa Lerma. Es tanca així el procés de restitució de la legalitat d’un servei que es prestava sense contracte des de l’any 2000.

Des de Compromís per Ròtova ho vam denunciar en diverses ocasions i el gener passat presentàrem un recurs de reposició a la pròrroga forçosa amb un avís “per inactivitat”, previ al contenciós administratiu. S’encetava el procés de contractació del servei. Des de la presentació de l’escrit, al llarg de l’any, les factures han dut un advertiment (“reparo”) de legalitat de Secretaria.

El portaveu de Compromís, Jordi Puig, ha explicat que estem satisfets, perquè hem treballat i hi hem insistit molt. Aconseguim tornar a la legalitat el servei de recollida; i això també es notarà en la taxa, que passarà de 80€ a 45€. No ho estem tant per com ho ha fet el govern, perquè s’haguera pogut repensar el sistema de recollida, simplificant el sistema de contenedoratge; perquè estem davant d’un govern que no escolta i que tampoc deixa parlar (com vam comprovar al ple últim); que no contesta els arguments del recurs de reposició que vam presentar a principis d’any; i perquè el govern del PP ha deixat de compensar el rebut del COR, a pesar dels ingressos que continua tenint (el 2017, l’entrada de fem no va baixar respecte de l’any que es va obrir)”.

Pel que fa a la taxa, el govern va encarregar un estudi tècnic per determinar els preus de la recollida. Finalment, el govern local ha decidit pujar-los respecte d’este informe, un fet que no ens deixa satisfets.

També hem aconseguit l’actualització de l’ordenança, que encara incloïa en la descripció del que cobrava (“objecte impositiu”) processos que ja no fa l’Ajuntament, com la transformació o l’eliminació.