• Nou de les tretze famílies haurien de pagar menys del que actualment paguen; el govern recapta més del que tocaria. “I en els casos en què l’Ajuntament no recapta de més, en el servici de l’escoleta, el municipi aporta una ajuda menor a les famílies amb menys renda”.

  • Compromís demanà la retirada de les competències al regidor d’Educació i que es tornen els diners que els correspon a les famílies.

La Generalitat ha instat el govern del PP de Ròtova a no cobrar de més a les famílies amb xiquets de l’escoleta municipal, després que el passat novembre requerira informació sobre què els estava cobrant.

El Director General de Centres i Personal Docent va remetre una carta a l’Ajuntament de Ròtova en què es diu que “l’Ajuntament de Ròtova no pot cobrar pel servei de l’ensenyament un import superior al cost del mateix, situació que es produeix quan s’està cobrant a les famílies l’import de la taxa fixada per l’Ajuntament i el bo concedit a l’alumnat per la Conselleria”.

Isabel Pérez, regidora de Compromís per Ròtova, ha explicat que hem estat demanant que s’aplicara el Bo Infantil de manera justa. El govern local no ho ha fet bé per diversos motius:

  • En primer lloc, el govern municipal ha estat gestionant el Bo i fent firmar els pares i mares, sense informar-los que les ajudes del Bo Infantil anaven destinades directament a les famílies i cadascuna d’elles rebia una quantitat en funció del nivell de renda, tal com marca la convocatòria; i simplement ha aplicat una tarifa igual per a tots. En el cas de Ròtova, en haver-hi menys de 14 alumnes matriculats, “l’alumnat beneficiari té concedit l’import doble del bo”.

  • En segon lloc, en alguns casos, la suma del Bo Infantil (que ingressa l’Ajuntament) i la taxa és superior al cost de la plaça, cosa que no està permesa. Hi ha famílies a què se li ha de tornar part de la taxa. Conselleria ha detallat al govern municipal “l’import màxim que l’escola municipal de Ròtova pot cobrar a cada alumne o alumna”. Nou famílies, de les tretze totals, haurien de pagar menys del que actualment paguen (i els haurien de tornar la diferència).

  • A més, el sistema aplicat a Ròtova és doblement injust, ja que, fins i tot quan l’Ajuntament no recapta de més, el poble paga més a les famílies amb un major nivell de renda i aporta una ajuda menor a les famílies amb menys renda. I esta és una decisió municipal.

Des de fa vora un any, abans que acabara el període de matrícula del curs, Compromís ha intentat que el govern municipal aplicara de manera correcta i justa el Bo Infantil, sense que el govern municipal haja fet cas. Per això, a l’últim plenari va demanar que es retiraren les competències alregidor d’Educació. A més, demanem que el govern municipal torne els diners que els correspon a les famílies i que aplique, quan abans millor, un sistema just.